Totuus – The Truth

Mänttä-Vilppula | Serlachius-museo Gösta

Jani Leinosen näyttely Totuus – The Truth on vuosisatoja vanhoilla lasimaalaustekniikoilla toteutettu maaginen tilateos. Se on myös sukellus propagandan ja manipuloinnin pitkään historiaan ja värikkääseen nykyisyyteen.

Koko näyttelytilan täyttää palanut ja osittain romahtanut rakennus, jonka keskellä on ihmeellisesti ehjänä säilynyt lasimaalaus. Lasimaalauksen teksti Do you want the truth or something beautiful? on koottu ylikansallisten yritysten ja tuotteiden logoista. Lasin läpi raunioon heijastuva valo synnyttää hartaan tunnelman kuin kirkossa. Ilmapiiri ja lasimaalauksen kaupallisuus muodostavat hämmentävän ristiriidan.

Taiteilija toivoo teoksen herättävän ajatuksia siitä, miten meitä yritetään johdatella. Samalla hän haastaa katsojat pohtimaan oman aikamme totuuksia: haluammeko kuulla totuuden vai pelkästään jotain kaunista?

Jani Leinonen (s. 1978) on Suomen tunnetuimpia nykytaiteilijoita. Hän käyttää teostensa materiaalina tavaramerkkejä, tuotepakkauksia tai niiden kuvia. Pop-taiteen hengessä hän muokkaa niiden sanomaa ottaen kantaa yhteiskunnallisiin epäkohtiin ja ylikansallisten yhtiöiden vastuuseen toiminnastaan.

Serlachius-museo Gösta, R. Joenniementie 47, Mänttä, p. 03 488 6800, www.serlachius.fi

Avoinna:
talviaikaan 1.9.–31.5. ti-su klo 11–18.

Pääsyliput:
Aikuiset 10 e, opiskelijat ja eläkeläiset 7 e, alle 18-v. maksutta.

Tapahtuma-ajat: 

  • 27.3.–5.9.

Tapahtumapaikka: 

Serlachius-museo Gösta

Sijaintikunta: 

Mänttä-Vilppula

Käyntiosoite: 

Joenniementie 47

Postinumero: 

35800

Postitoimipaikka: 

Mänttä

Puhelinnumero: 

040 166 3480
03 488 6800

Sähköposti: 

myynti@serlachius.fi

WWW-osoite: 

Tapahtuman lisätiedot:

Lippujen hinnat: 

Aikuiset 10 e, opiskelijat ja eläkeläiset 7 e, alle 18-v. maksutta.