Tapahtuma ei ole enää voimassa.

Suomen käsityön museon synttärit

Jyväskylä | Suomen käsityön museo

Suomen käsityön museo juhlii jälleen syntymäpäiviään jo hiukan etuajassa perjantaina 11.6.2021. Tuttuun perjantaiseen tapaan museoon on vapaa pääsy, mutta tarjolla on myös ohjelmaa!

Klo 11–13 julkistetaan Suomen käsityön museon oma Finna-näkymä eli digitaalinen oikotie museon kokoelma-aineistoon julkistetaan museon synttäreiden kunniaksi. Verkossa esillä olevaa alustaa esitellään museon luentosalissa. Tule siis tutustumaan alustalla julkaistuun tämänhetkiseen sisältöön sekä toiminnallisuuksiin. Jatkossa museon omasta Finnasta pääsee tekemään hakuja Suomen käsityön museon kokoelma-aineistoista ja etsimään vaikka omasta varastosta löytyvän tekstiilin tunnistustietoja omalta kotisohvalta.

Klo 14–17 museon luentosali muuttuu Lottakanttiiniksi, jossa on myynnissä kahvin lisäksi lettivehnästä ja kaneliässiä sekä sota-ajan leipää. Kanttiinista saa myös pikkulottien piparkakkujen leivontaohjeen vuodelta 1942. Lottakanttiinin tuotto menee Keski-Suomen lottaperinneyhdistyksen järjestämään lottien ja pikkulottien virkistystoimintaan. Lottakanttiinin aikaan Keski-Suomen lottaperinneyhdistyksen jäsenevät esittelevät myös Lottapukujen keskisuomalaisia tarinoita -näyttelyä.

Lottakanttiineja järjestetään kuukausittain koko näyttelyn ajan. Tulevat lottakanttiinit: pe 13.8., pe 17.9. ja la 9.10. Kanttiinien oheisohjelmat vaihtelevat lottien lauluista ja pikkulottien tehtävistä pula-ajan ruokien esittelyyn.

Huomioithan, että museossa suositellaan edelleen kasvomaskin ja käsidesin käyttöä, sekä riittäviä turvavälejä muihin asiakkaisiin.

Tapahtuma-ajat: 

  • pe 11.6. klo 11–17

Tapahtumapaikka: 

Suomen käsityön museo

Sijaintikunta: 

Jyväskylä

Käyntiosoite: 

Kauppakatu 25

Postinumero: 

40100

Postitoimipaikka: 

Jyväskylä

Puhelinnumero: 

014 266 4370

WWW-osoite: 

Tapahtuman lisätiedot:

Järjestäjä: 

Suomen käsityön museo, Kauppakatu 25