Puu sisustuksessa

Jyväskylä | Suomen käsityön museo Kauppakatu 25

Puu sisustuksessa -näyttely esittelee Pro Puu ry:n projektin kautta luotuja uudenlaisia, moderneja ja ammattitaidolla suunniteltuja sekä valmistettuja sisustusratkaisuja, jotka ovat syntyneet eri tekniikoita ja puumateriaaleja hyödyntäen. Näyttely on esillä Suomen käsityön museon Aulagalleriassa 22.5.–29.8.2021.

Osaavien suunnittelijoiden ja valmistajien käsissä syntyneiden tuotteiden ja teosten on haluttu vaikuttavan positiivisesti julkisten tilojen taidehankintoihin ja madaltavan kynnystä ottaa käyttöön valmiiksi tuotteistettuja, puuhun ja taiteeseen suuntautuneita sisustusratkaisuja.

Teoksissa ja tuotteissa on kiinnitetty huomiota useisiin eri kriteereihin: visuaalisuuteen, modulaarisuuteen, skaalattavuuteen, tuotteistettavuuteen ja akustisiin ominaisuuksiin, valoon sekä kestävään tuotantoon. Toteutuksen tulisi täyttää myös julkisten tilojen vaatimukset, kuten: asennustapa, huollettavuus, turvallisuus, kestävyys ja paloturvallisuus.

Suunnitteluvaiheessa tekijöiden toivottiin harkitsevan toteutusmahdollisuuksia myös modernein puuntyöstötekniikoin: erilaiset painatustekniikat, hiekkapuhallus, CNC-jyrsintä, laser- ja vesileikkaus sekä erilaiset sekatekniikat. Massiivipuun lisäksi soveltuvia materiaaleja ovat erilaiset puujalosteet, kuten vaneri ja ohutviiluvaneri, lastulevy sekä puukomposiittimateriaalit.

Näyttelyn tekijät ja teokset:

Muotoilija Inni Pärnänen
Teollinen muotoilija Jouko Kärkkäinen
Muotoilija Elina Sahlgren
Muotoilija Hannu Kähönen
Sisustusarkkitehti Simo Heikkilä
Hienopuuseppä Antrei Hartikainen
Rakennusarkkitehti Timo Suutari
Sisustusarkkitehti Petri Vainio
Muotoilijat Mikko Kentta ja Kirsi Pasanen
Keraamikko Karin Widnäs

Tapahtuma-ajat: 

Ajalla 22.5.–29.8.

  • ti klo 11–18
  • ke klo 11–18
  • to klo 11–18
  • pe klo 11–18
  • la klo 11–18
  • su klo 11–18

Tapahtumapaikka: 

Suomen käsityön museo Kauppakatu 25

Sijaintikunta: 

Jyväskylä

Tapahtuman lisätiedot:

Yhteystiedot: 

Mikko Oikari, mikko.oikari@jyvaskyla.fi, p. 050 553 3880

Lippujen hinnat: 

Aulagallerian näyttelyyn vapaa pääsy!

Järjestäjä: 

Suomen käsityön museo, Kauppakatu 25