Persian perilliset

Jyväskylä | Suomen käsityön museo

Suomen käsityön museon Ikkunagalleriassa sukelletaan iranilaiseen kulttuuriperinteeseen Persian perilliset – Iranin nuoret muotoilijat näyttelyssä 18.9.–14.11.2021. Myyntinäyttely esittelee iranilaisten nuorten, lahjakkaiden käsityöläisten nykyaikaisia käsityötuotteita, kuten koruja ja käsinpainettuja tekstiilejä.

Näyttelyn nuorten taitajien tuotteissa heijastuu perinteiset tekniikat ja muotokieli rinta rinnan modernien ja kekseliäitten materiaalien käytön kanssa. Tuotteissa on pyritty materiaalien ekologisesti kestävään käyttöön. Myyntinäyttelyyn tulee tuotteita kolmelta iranilaiselta käsityöläiseltä. Myyntiin ja ihasteltavaksi tulee Baluchi-mattoja ja -koruja, keraamisia koruja sekä kokoelma käsinpainettuja tekstiilejä ja keraamisia astioita. Näyttelyssä tuodaan esiin miten vanhaa ja ainutlaatuista baluch-maton perinnettä ja iranilaista keramiikkaosaamista voidaan hyödyntää luovasti koru- ja asustesuunnittelussa. Näyttelyssä nähdään myös sovellutuksia perinteisestä tekstiilipainomenetelmästä modernilla tavalla.

Näyttelyn on kuratoinut taiteentutkija Najmeh Motalaie (s. 1984, Iran), joka on perehtynyt tutkimuksessaan julkisen taiteen vaikutuksista kaupunkien julkisiin tiloihin monikulttuurisesta näkökulmasta. Motalaien perusajatuksena näyttelyä rakentaessa on ollut pyrkimys luoda kulttuurisiltoja suomalaisen ja persialaisen muotoiluperinteen välille.

Tapahtuma-ajat: 

Ajalla 18.9.–14.11.

  • ti klo 11–18
  • ke klo 11–18
  • to klo 11–18
  • pe klo 11–18
  • la klo 11–18
  • su klo 11–18

Tapahtumapaikka: 

Suomen käsityön museo

Sijaintikunta: 

Jyväskylä

Käyntiosoite: 

Kauppakatu 25

Postinumero: 

40100

Postitoimipaikka: 

Jyväskylä

Puhelinnumero: 

014 266 4370

WWW-osoite: 

Tapahtuman lisätiedot:

Järjestäjä: 

Suomen käsityön museo, Kauppakatu 25