Mika Natri, Teoksia

Jyväskylä | Galleria Becker

Mika Natri (s. 1969 Jyväskylässä, asuu ja työskentelee Turussa) työskentelee niin kaksi- kuin kolmiulotteisten teosten parissa.

Nyt avautuvassa näyttelyssä Mika Natri esittelee uusia teoksia, jotka voi nähdä esteettisinä objekteina, mutta myös hienovaraisena kritiikkinä materialismille ja tämän päivän kulutustottumuksille.

"Kuluttamisen tapamme on ollut jo jonkin aikaa murroksessa, tilaamme tuotteita yhä enenevässä määrin verkkokaupoista, mikä käytännössä usein tarkoittaa tavaroiden tilaamista ulkomailta joko suoraan tai välikäsien kautta ja koronapandemia on tainnut vielä kiihdyttää tätä kehitystä. Tuotteet tulevat yhä useammin kaukoidän halpatuotantomaista, ja tuotannon lisäksi niiden kuljettaminen lisää omalta osaltaan luonnon kuormitusta. Tilaamamme tuotteet on usein pakattu ylitsevuotavasti erilaisiin muovikerroksiin ja loppuviimeksi pahvilaatikkoon. Käytän tätä "tehtävänsä suorittanutta" pahvimateriaalia teoksien pääasiallisena materiaalina."

Näyttelyn teokset ovat seinälle installoitavia minimalistisia, abstrakteja kolmiulotteisia teoksia. Materiaali on työstön aikana kadottanut alkuperäisen laatikkomuotonsa ja siitä on muodostunut esteettisiä artefakteja.

Natrin teoksia on mm. Kansallisgallerian, Turun taidemuseon, Wäinö Aaltosen museon, Helsingin taidemuseon, Matti Koivurinnan säätiön/Ars Nova –museon, Suomen Taideyhdistyksen ja Jyväskylän yliopiston kokoelmissa. Natri on mm. Suomen kuvanveistäjäliiton, Taidemaalariliiton ja Jyväskylän taiteilijaseuran ja Turun taiteilijaseuran jäsen. Tähän mennessä Natri on toteuttanut yhdeksän julkista teosta.

Taiteilija kiittää Taiteen keskustoimikuntaa saamastaan tuesta.

Tapahtuma-ajat: 

Ajalla 8.5.–26.5.

  • ti klo 12–17
  • ke klo 12–17
  • to klo 12–17
  • pe klo 12–17
  • la klo 12–15
  • su klo 12–16

Tapahtumapaikka: 

Galleria Becker

Sijaintikunta: 

Jyväskylä

Käyntiosoite: 

Seminaarinkatu 28

Postinumero: 

40100

Postitoimipaikka: 

Jyväskylä

Puhelinnumero: 

040 824 3031

Sähköposti: 

jkl.taiteilijaseura@kolumbus.fi

WWW-osoite: 

Tapahtuman lisätiedot: