Tapahtuma ei ole enää voimassa.

#massisolationfi

Jyväskylä | Galleria Ratamo

Tyhjiä katuja, tyhjiä polkuja, yksinäisyyttä, koti. Suomalaisten kuvaajien taltioima korona-arki näyttäytyy irlantilaiselle kuraattori Trish Lambelle autiona maisemana. Näyttelyyn ja julkaisuun valitut kuvat tallentavat aikaa, jonka odotettiin kestävän muutamia kuukausia mutta omaehtoinen eristäytyminen on tänäkin päivänä äärimmäisen ajankohtainen.

#massisolationfi Instagram-kampanja sai alkunsa maaliskuussa 2020 Photography Gallery Irelandin aloitteesta tallentaa koronapandemian aiheuttama poikkeustila. Arjen taltiointiprojektilla haluttiin näyttää, miten arkea elettiin keskellä odottamatonta kriisiä, erilaisten kuvaajien silmin. Hanke laajeni nopeasti Suomen lisäksi Englantiin ja Australiaan. Suomen taltiointihanketta ovat koordinoineet Luovan valokuvauksen keskus, Pohjoinen valokuvakeskus ja Valokuvakeskus Nykyaika. Kampanjaan osallistui yli 1 000 kuvaa, joista kuraattori Trish Lambe on kuratoinut 100 kuvan kokonaisuuden yli 60 kuvaajalta. Kokonaisuudesta julkaistaan kirja sekä näyttely.

Näyttelykiertue alkaa ja avajaisia ja kirjan julkistamista juhlitaan virtuaalisesti 3.2. kello 17.

Seuraavaksi näyttely jatkaa Pohjoiseen valokuvakeskukseen Ouluun ja on nähtävillä 1.–30.5. Se siirtyy Tampereelle Valokuvakeskus Nykyaikaan ajaksi 10.7–2.8. Kiertue päättyy Vetelin Taidekartanoon elo-syyskuussa.

Trish Lambe toimii kuraattorina ja johtajana Irlannin kansallisessa valokuvakeskuksessa, Gallery of Photographyssa, jossa hän vastaa näyttelyiden kuratoinnista ja suunnittelusta yhdessä kollegansa Tanya Kiangin kanssa.

http://www.luovake.fi/virtuaalinayttelyt

Tapahtuma-ajat: 

Ajalla 23.2.–21.3.

  • ti klo 11–18
  • ke klo 11–18
  • to klo 11–18
  • pe klo 11–18
  • la klo 11–18
  • su klo 11–18

Tapahtumapaikka: 

Galleria Ratamo

Sijaintikunta: 

Jyväskylä

Käyntiosoite: 

Veturitallinkatu 6

Postinumero: 

40100

Postitoimipaikka: 

Jyväskylä

Puhelinnumero: 

014-266 4389

Sähköposti: 

ratamo@jkl.fi

WWW-osoite: 

Tapahtuman lisätiedot: