Tapahtuma ei ole enää voimassa.

Sampo Lassila Narinkka Miekkaniemessä

Viitasaari | Miekkaniemi

Sampo Lassila Narinkan ohjelma on matka klezmerin, Itä-Euroopan juutalaisten mystisen kansanmusiikin ja sen eri tyylien maailmaan.
Vaikuttavista live-esiintymisistään tunnetun trion konsertti alkaa hyvin perinteisellä klezmerillä ja vanhaan tyyliin soitettuna. Kappale kappaleelta musiikkiin lisätään sävyjä ja tehoja ja lopuksi päädytään yhtyeen omintakeiseen originaalimusiikkiin, uuteen suomalaiseen klezmeriin, suomiklezmeriin.

Konsertisssa klezmer kulkee matkan 1800-luvun Bessarabian pienistä juutalaiskylistä, Sthetl:eistä, aina nykyaikaiseksi ja robustiksi suomalaiseksi "lähiöklezmeriksi", joka saa sävyjä nykysuomalaisesta mielenmaisemasta ja eri musiikkityyleistä - kansanmusiikista, jazzista, tangosta ja jopa kamarimusiikista.
Musiikki on melodista, herkkääkin, surusilmäistä ilon musiikkia - toisaalta balkantyylistä groovaavien rytmien musiikkia huumoria ja improvisaatiotakaan unohtamatta. Klezmermusiikin tummanpuhuva kertova sävy liittyy konserteissa myös kappaleisiin liittyviin sanallisiin tarinoihin.
Ja jos uskaliaita paikallisia pelimanneja löytyy, klezmerin yhteisöllisen perinteen mukaan halutaan tarjota paikallisille pelimanneille mahdollisuus liittyä yhtyeen mukaan ylimääräisenä esitettävään traditionaaliseen klezmerkappaleeseen yhtyeen kotisivulta ladattavan nuotin (ja oman nuottitelineen) tukemina.

Vuodesta 2012 konsertoinut Sampo Lassila Narinkka on julkaissut kaksi levyä: debyyttialbumi Suomiklezmer (2013) nousi kärkikahinoihin useilla maailmanmusiikkilistoilla ympäri maailman, ja tuorein Vierailla Mailla -levy (2016) oli muun muassa ehdokkaana vuoden etnoalbumiksi Emma-gaalassa 2017. Poikkeuksellisen monipuolisesta taustastaan tunnettu kontrabasisti-säveltäjä Lassila on uransa aikana vaikuttanut muun muassa yhtyeissä Edward Vesala Sound & Fury, Krakatau, Eero Hämeenniemi Nada, Doina Klezmer, Zagros Ensemble, Sinfonia Lahti ja Avanti!. Aleksi Trygg ja Markku Lepistö ovat tuttuja useista kansanmusiikin, jazzin ja klassisen musiikin kokoonpanoista ja Markku tunnetaan erityisesti myös kaksirivisen harmonikan taitajana mm kansainvälisessä Samurai -yhtyeessä.

Sampo Lassila, kontrabasso
Aleksi Trygg, viola pomposa
Markku Lepistö, harmonikka

Tapahtuma-ajat: 

  • la 16.2. klo 19–21

Tapahtumapaikka: 

Miekkaniemi

Sijaintikunta: 

Viitasaari

Käyntiosoite: 

Laitisenkuja 6

Postinumero: 

44500

Postitoimipaikka: 

Viitasaari

Puhelinnumero: 

050 382 5939

Sähköposti: 

miekkaniemi@gmail.com

Tapahtuman lisätiedot: