Tapahtuma ei ole enää voimassa.

Viitasaaren elokuvaviikko: Aino

Viitasaari | Viitasaaren nuorisotalon teatteri

AINO
K12 126 min 2018
Ohjaus ja käsikirjoitus: Mika Kiiskinen
Pääosissa: Linda Johansson, Turo Entonen, Pirkko Kolehmainen, Ari Tähtinen, Elmeri Töyry, Salla Järvinen, Reijo Ikola, Ruuben Strang

Turkulaisen Mika Kiiskisen ohjaama kotimainen elokuva on tehty itsenäisen Suomen ja sen puolesta taistelleiden kunniaksi. Aino on Kiiskisen ensimmäinen pitkä elokuva. Rakkaustarinan ympärillä olevat tapahtumat perustuvat pitkälti tosikertomuksiin. Inspiraation lähteenä on ollut Paimion Sotaveteraanien tuki ry:n kesällä 2017 julkaisema kirja "Siellä jossain – Täällä kotona", sekä elokuvan tekijöiden omien isovanhempien sota-ajan kirjeenvaihto ja tarinat.

Elokuva kertoo Ainon ja Laurin rakkaustarinaa toisen maailmansodan aikana. Perhe - Aino, Lauri, lapset Eila ja Mikko sekä Laurin äiti Helmi - asuvat maatilalla, pienessä suomalaisessa kylässä, jossa kaikki tuntevat toisensa. Vaikeina aikoina yhteisön voima näkyy naapurin auttamisena, vaikka itselläkin on tiukkaa. Tarina kuvaa onnenhetkiä isän lomien aikana, kaipausta, kun toinen on kaukana ja naisten selviytymistä kotona, arjen pyörittämistä. Lauri ei paljon puhu sodan traagisista tapahtumista, mutta Aino huomaa kyllä miehensä muuttuneen. Koskaan ei tiedä kenelle suruviesti tuodaan ja kuolemanpelko on jatkuvasti läsnä, sekä kotona, että rintamalla. Kirjeet kulkevat tiuhaan Ainon ja Laurin välillä ja niissä kerrotaan päivittäisistä tapahtumista. Laurilla on sodassa lapsuudenkaverinsa Antin kanssa myös huoli nuoremmista, oman kylän pojista. Lauri haavoittuu vakavasti eturintaman taistelussa ja katoaa sodan melskeessä. Aino saa järkyttävän tiedon, kun Laurin sormus ja kukkaro tulevat postissa kotiin. Hän alkaa etsiä miestään. Toivo alkaa loppua. Anoppi yrittää lohduttaa, vaikka oma poika on kadoksissa. Naisten on pysyttävä vahvoina, edes lasten tähden.

----------------------------------------------------------

44. Viitasaaren elokuvaviikkoa juhlitaan Viitasaaren nuorisotalon teatteritilan salissa 1. - 7.4.! Elokuvaviikolla nähdään elokuvat:

Pihkaa sielussa (2019)
Hölmö nuori sydän (2018)
Ilosia aikoja, Mielensäpahoittaja (2018)
Tyhjiö (2018)
Nuori Astrid (2018)
Ihmisen osa (2018)
BlacKkKlansman (2018)
Valmentaja (2018)
Aurora (2019)
Ihmiselon ihanuus ja kurjuus (1988)
Tuntematon mestari (2018)
Bluesia Pieksämäen asemalla (2012)
Juice (2018)
Risto Räppääjä ja pullistelija (2019)
Olavi Virta (2018)
Häävalssi (2018)
Baby Jane (2019)
Urpo ja Turpo johtolangan jäljillä (2018)
Onneli, Anneli ja nukutuskello (2018)
Ailo - pienen poron suuri seikkailu (2018)
Oma maa (2018)

Erikoisohjelmana elokuvaviikolla nähdään:

Perjantaina 29.3.
Festivaalin ennakkoklubi Miekkaniemi Bed & Breakfast Cafessa, jossa kuullaan livebändin esittämiä tulkintoja Kaurismäen veljesten elokuvien musiikista sekä katsellaan lyhytelokuvien sarja.

Maanantaina 1.4.
Elokuvaviikon avajaiset, jossa osallistujille tarjolla kasvisruokakollektiivi Teijän Keittiön ilmaiset avajaistarjoilut. Avajaiselokuvana nähdään ensi-iltansa saavan Arttu Kotisaran Pihkaa sielussa -elokuvan säestetty näytös. (Pihkaa sielussa uusitaan tiistaina 2.4. ja lauantaina 6.4., jolloin mukana elokuvan jälkeinen keskustelutilaisuus ohjaaja Kotisaran kanssa)

Tiistaina 2.4.
Tyhjiö -elokuvan jälkeinen keskustelutilaisuus elokuvan teemoihin & kirjoittamiseen liittyen, keskustelijoina paikallinen kirjailija-pariskunta Harri ja Pirjo Boman.

Torstaina 4.4.
Valmentaja -elokuvan yhteydessä ohjaaja Tuukka Temosen festivaalivierailu & haastattelu.

Perjantaina 5.4.
Matti Kassilan muistonäytöksen Ihmiselon ihanuus ja kurjuus -elokuvan alustus Kassila-asiantuntija Topi Nykäsen toimesta.

Perjantaina 5.4.
Juice-elokuvan jälkeen Hotelli Pihkurissa esiintyvän Musta Aurinko Grand Slam -yhtyeen keikka, joka on Juice-elokuvalipulla ilmainen!

Lauantai 6.4.
Häävalssi -lyhytelokuvan yhteydessä ohjaaja Severi Koivusalon festivaalivierailu & haastattelu.

Elokuvaviikkoa järjestävät yhteistyössä Keski-Suomen elokuvakeskus ja Viitasaaren kaupunki. Lämpimästi tervetuloa!

Lisätiedot:
https://ksek.fi/viitasaari/
https://www.facebook.com/viitasaarenelokuvaviikko

Tapahtuma-ajat: 

  • to 4.4. klo 15

Tapahtumapaikka: 

Viitasaaren nuorisotalon teatteri

Sijaintikunta: 

Viitasaari

Käyntiosoite: 

Koulukuja 8

Postinumero: 

44500

Postitoimipaikka: 

Viitasaari

Tapahtuman lisätiedot: