Tapahtuma ei ole enää voimassa.

Keski-Suomen Argillandereiden sukutapaaminen

Pihtipudas | Wanha pappila

Sukujuhlapäivän aloittaa jumalanpalvelus Pihtiputaan kirkossa kello 10. Saarnan pitää naispappeudesta 2012 väitellyt Paula Närhi Malmin seurakunnasta.
Paula Närhi keskustelee iltapäivällä sosiologian dosentti Sari Näreen kanssa Argillandereiden naisista. Keskustelua johtaa sosiologian tohtorin ominaisuudessaan Antti Maunu.
Toisessa ominaisuudessaan, trubaduurina, "biletohtorin" nimellä tunnettu Antti Maunu vastaa juhlan musiikkiviihteestä veljensä Janne Maunun kanssa. Luvassa on Suomi-poppia, tanssimusiikkia, ehkä miesten omia sävellyksiä ja sanoituksiakin.
Sari Näre pitää juhlaesitelmän. Hän on moneen kertaan palkittu yhteiskuntatieteilijä, jonka tutkimusura on painottunut tyttökulttuuriin ja naisiin liittyviin aiheisiin. Viime vuosina hän on pohtinut myös sotien seurauksia ja kirjoittanut muun muassa 16-vuotiaana Turun ilmatorjuntaan lähetetyn isänsä kokemuksista.
Luvassa on omaa ohjelmaa lapsille ja leikkejä aikuisillekin. Näyttelijä Liisu Aurasmaa ja pukusuunnittelija Riikka Aurasmaa ovat mukana touhussa koko päivän. Liisu tunnetaan teatterikentällä muun muassa kouluttajana, käsikirjoittajana ja ohjaajana. Riikka suunnittelee asuja ja lavastuksia ympäri Suomen ja voitti maaliskuussa 2020 ensimmäistä kertaa jaetun Pukusäde -palkinnon puvustuksestaan Monty Phytonin Spamalot -musikaaliin.
Päivän ohjelmassa on vapaata seurustelua, herkullisia hetkiä seisivan pöydän seutuvilla ja ihan vain hauskanpitoa virallisen sukukokouksen ohessa ja aikana, sillä kokoukseen osallistuvat vain seuran jäsenet, mutta tapahtumaan ovat kaikki tervetulleita.
Wanhan pappilan väentupaan kootaan pieni näyttely ja hyväntekeväisyyskirpputori. Makkaroita voi paistaa Tahkon majassa ja sään salliessa ruoka- ja kahvitarjoilu järjestetään ulos, katoksen suojiin.
Kannattaa tulla katsomaan on jäsen tai ei! Kannattaa myös ilmoittautua etukäteen, jos suinkin mahdollista, jotta ruokaa riittää kaikille.
Katso lisää: argillanderit.net

Tapahtuma-ajat: 

  • su 25.7. klo 12

Tapahtumapaikka: 

Wanha pappila

Sijaintikunta: 

Pihtipudas

Käyntiosoite: 

Laurilantie 20

Postinumero: 

44800

Postitoimipaikka: 

Pihtipudas

Tapahtuman lisätiedot: