Tapahtuma ei ole enää voimassa.

3D-tulostus käytännössä

Laukaa | Peurunka

Haluatko tietää lisää 3D-tulostuksesta ja kokeilla 3D-mallin suunnittelua käytännössä? Tervetuloa tutustumaan 3D-tulostukseen!

Maksuttomassa työpajassa asiantuntija Teemu Leppänen (Jyväskylän yliopisto) kertoo, mitä 3D-tulostus on ja miten se toimii, sekä esittelee esimerkkejä siitä, kuinka sitä voi käyttää. Työpajassa on esillä 3D-tulostettuja kappaleita ja 3D-tulostin, joihin osallistujat saavat tutustua. Päivän lopuksi työpajan osallistujat pääsevät kokeilemaan 3D-tulostamista käytännössä pienryhmissä, joissa suunnitellaan CAD-ohjelmalla pieni 3D-malli. Tulostamme yhden kappaleen digitaalisesta mallista. Huom! Et tarvitse erityistä tietoteknistä osaamista, pienryhmätyöskentely tapahtuu ohjattuna!

3D-tulostamisessa digitaalisesta mallista tulostetaan fyysinen kappale kerros kerrokselta. Tällä hetkellä materiaalina käytetään useimmiten muovia, mutta myös metallia, keraamia ja lasia voidaan tulostaa. 3D-tulostamalla voidaan esimerkiksi tehdä silmälasien kehyksiä, rakennusten pienoismalleja ja lääketieteessä käytettäviä proteeseja. 3D-tulostuksen etuja muihin tuotantomenetelmiin nähden ovat mm. nopea tuotannon aloitus, monimutkaisten kappaleiden valmistus sekä se, että mallia on helppo muuttaa.

Työpajaan mahtuu mukaan max 20 henkilöä. Viimeinen ilmoittautumispäivä 22.1. Ilmoittautuminen: https://www.jyu.fi/digipolku/ilmoittautuminen

Tapahtuma-ajat: 

  • ke 30.1. klo 16–20

Tapahtumapaikka: 

Peurunka

Sijaintikunta: 

Laukaa

Käyntiosoite: 

Peurungantie 85

Postinumero: 

41340

Postitoimipaikka: 

Laukaa

Puhelinnumero: 

020 751 601

WWW-osoite: 

Tapahtuman lisätiedot: