Tapahtuma ei ole enää voimassa.

Juhlakonsertti "100 v. Toivo Kuulan kuolemasta"

Laukaa | Laukaan kirkko

Jorma Hynninen, baritoni
Ilkka Paananen, piano
Kalevi Kiviniemi, urut
Liput 20/15€ ennalta Laukaan srk:n kirkkoherranvirastosta sekä Vehviläinen Oy Kukka ja Hautauspalvelusta. Liput ovelta alkaen tuntia ennen konserttia
Osa tuotosta yhteisvastuulle. Yhteisvastuukahvit (vapaaehtoinen kahviraha)
Taiteilijoiden levyjä myynnissä
Kaikki maksut käteisellä

Huippumuusikoiden konsertti Laukaan kirkossa Toivo Kuulan merkkipäivänä

Säveltäjä Toivo Kuulan kuolemasta tulee 18.5. kuluneeksi sata vuotta. Suomalaisen säveltaiteen kärkinimiin kuuluvat baritoni Jorma Hynninen, urkutaiteilija Kalevi Kiviniemi ja pianotaiteilija Ilkka Paananen konsertoivat juhlapäivän kunniaksi Laukaan kirkossa.

Baritoni Jorma Hynnistä pidetään suomalaisen laulutaiteen historian suurimpana tulkkina kautta aikojen sekä poikkeuksellisen mittavan uran tehneenä ooppera-, lied- ja konserttilaulajana. Hänen kansainvälisen uransa merkittävimpiä näyttämöjä ovat olleet mm. New Yorkin Metropolitan, Milanon La Scala ja Wienin valtionooppera. Hynninen on toiminut myös mm. Savonlinnan oopperajuhlien sekä Suomen Kansallisoopperan taiteellisena johtajana. Vuonna 1990 Jorma Hynninen nimitettiin taiteilijaprofessoriksi.

Konserttiurkuri Kalevi Kiviniemi on vast'ikään konsertoinut mm. useassa kansainvälisesti merkittävässä paikassa, kuten Pariisin Notre Damessa, Leipzigin Gewandhausissa ja Moskovan Tsaikovski-salissa. Kiviniemen saamista tunnustuksista mainittakoon vuonna 2009 hänelle myönnetty Säveltaiteen valtionpalkinto.? Jorma Hynnisen kanssa Kivineimi on esiintynyt yhdessä jo vuosikymmeniä, maamme lisäksi mm. Japanissa, Saksassa ja Ruotsissa. Lisäksi taiteilijakaksikolla on useita yhteisiä levyjä.

Ilkka Paananen on tullut tunnetuksi erityisesti laulajien pianistipartnerina. Jorma Hynnisen kanssa Paananen on konsertoinut mm. New Yorkin Lincoln Centerissä ja Lontoon Wigmore Hallissa. Sopraano Soile Isokosken kanssa Pananen on esiintynyt mm. Pariisissa, Lontoossa, Genevessä ja USA:ssa.

Konsertin ohjelmassa kuullaan Toivo Kuulan sekä Oskar Merikannon tunnettuja ja tuntemattomampia teoksia. Tänä vuonna vietetään myös Oskar Merikannon juhlavuotta - hänen syntymästään tulee kuluneeksi 150 vuotta.

Tapahtuma-ajat: 

  • pe 18.5. klo 18

Tapahtumapaikka: 

Laukaan kirkko

Sijaintikunta: 

Laukaa

Tapahtuman lisätiedot: