Tapahtuma ei ole enää voimassa.

Matkalla maan keskipisteeseen 2020: Anna Binta Diallo

Keuruu | Keuruun museo

Keruun museossa on esillä kanadalaisen kuvataiteilija Anna Binta Diallon installaatio Wanderings. Museosalin täyttävässä installaatiossa taiteilija tutkii satujen, mytologioiden sekä kansantarinoiden symboleita ja kuvitteellisia hahmoja. Hän järjestää ja yhdistelee kollaasitekniikan avulla uudelleen keräämäänsä folklore- ja kuvamateriaalin luoden eteemme uusia, yllättäviä ja välillä ristiriitaisiakin näkökulmia. Tulkitsemalla ja yhdistelemällä eri kulttuurien kansanperinteitä ja niiden symboleita hän luo samalla kokonaan uusia taruja. Taiteilijaa kiinnostaa, miten perinteet sekä menneet että nykyiset tarinat ympäri maailmaa vaalivat käsityksiämme itsestämme ja yhteisöstämme sekä kertovat suhteestamme toisiimme.

Teoksensa kautta Anna Binta Diallo käsittelee myös ajankohtaisia kysymyksiä ihmisten ja kulttuurien kohtaamisesta, monikulttuurisuudesta, siirtolaisuudesta, pakolaiskriisistä, rasismista ja maantieteellisistä rajoista.

Binta Diallon installaatio on osa Matkalla maan keskipisteeseen 2020 –näyttelyä, joka esittelee syksyllä 2020 ja keväällä 2021 kiinnostavan kattauksen kansainvälistä nykytaidetta kolmessa keskisuomalaisessa museossa. Keuruun lisäksi projektissa ovat mukana Jyväskylän Taidemuseo ja Saarijärven museo. Näyttelykokonaisuuden aloitti kuitenkin saarijärveläinen Galleria Jarska kesällä 2020.

Näyttelyt esittelevät kaikkiaan 29 taiteilijaa ja taiteilijaparia. Kuraattorina on toiminut Rickard Borgström, jonka kokoaman näyttelykokonaisuuden teemana on ollut kuuluminen ja ulkopuolisuus. Alueellisesti tuotetun, kansainvälisen näyttelyn moninaisessa muodossa näkyy taiteilijoiden ja kuraattorin välinen vuoropuhelu.

Matkalla maan keskipisteeseen 2020 tarjoaa nykytaiteen lisäksi koettaviksi kiinnostavia esityksiä, luentoja ja työpajoja.

Tulethan paikalle vain terveenä. Turvallisen vierailun takaamiseksi rajoitamme esimerkiksi opastuksissa osallistujamääriä tarvittaessa. Osallistuessasi opastukseen huolehdithan käsihygieniasta ja turvavälien toteutumisesta. Suosittelemme tilaisuuksissa ja tapahtumissa myös kasvomaskin käyttämistä. Keuruun museo seuraa aktiivisesti koronavirustilanteeseen liittyviä viranomaisohjeita ja toimii niiden mukaan.

Tapahtuma-ajat: 

Ajalla 12.9.–21.11.

  • ma klo 11–17
  • ti klo 11–17
  • ke klo 11–17
  • to klo 11–17
  • pe klo 11–17
  • la klo 11–16

Tapahtumapaikka: 

Keuruun museo

Sijaintikunta: 

Keuruu

Käyntiosoite: 

Kangasmannilantie 4

Postinumero: 

42700

Postitoimipaikka: 

Keuruu

Puhelinnumero: 

040 965 5538

Sähköposti: 

museo@keuruu.fi

WWW-osoite: 

Tapahtuman lisätiedot:

Lippujen hinnat: 

5 € / 3 €, alle 18-vuotiaat ja Museokortti-kävijät ilmaiseksi

Järjestäjä: