Kaupunkikuvia - pietarilainen lasten kuvataidekoulu Aleksandrino esittäytyy

Keuruu | Palvelukeskus Lehtiniemi

Lehtiniemen Aulagalleriassa on esillä pietarilaisen lasten kuvataidekoulu Aleksandrinon oppilaiden töitä. Näyttelyn teemana on kaupunki, meri, puut ja nuorison arki.

Pietarissa sijaitseva koulu on perustettu v. 1968. Se toimii Šeremetjevskin historiallisessa palatsissa, joka on rakennettu Pietari Suuren aikana 1700-luvun alussa. Rakennus lukeutuu venäläisen klassismin aikakauden helmiin. Sitä ympäröi kaunis Alexandrinon puisto lampineen. Koulun ylpeys on palatsin seremoniallinen sali, jossa järjestetään luentoja, konsertteja, oppilastöiden näyttelyitä ja esitellään kuuluisien pietarilaisten taiteilijoitten töitä.

Aleksandrinon kuvataidekoulussa on noin 500 oppilasta, jotka ovat iältään 7-18 –vuotiaita. Opetus tapahtuu ilta-aikaan. Pääaineeksi voi valita maalauksen, grafiikan, kuvanveiston tai keramiikan. Taidehistorian tunneilla opiskellaan venäläisen ja ulkomaisen taiteen historiaa ja tutustutaan Eremitaasin, Venäjän taiteen museon ja muiden museoiden taidekokoelmiin. Opetukseen kuuluu myös kesäinen taideleiri, jonka aikana oppilaat tekevät opettajiensa ohjauksessa luonnoksia, piirustuksia ja vesivärimaalauksia Alexandrinon puistossa ja muualla Pietarissa.

Koulun oppilaat osallistuvat aktiivisesti näyttelyihin ja kilpailuihin Venäjällä ja sen ulkopuolella, millä on suuri merkitys heidän ammatilliselle kasvulleen. Oppilaat ovat saaneet lukuisia palkintoja näyttelyistä, mikä kannustaa nuoria taiteilijoita ja kasvattaa heidän luottamustaan omiin kykyihinsä. Opetuksen tärkein tehtävä on kuitenkin taidekasvatuksellinen – oppilaiden perehdyttäminen kauneuden ja luovuuden maailmaan.

Keuruulla Aleksandrinon lasten kuvataidekoulu esittäytyy kolmatta kertaa.

Tapahtuma-ajat: 

Ajalla 12.12.2019–14.2.2020

  • ma klo 8–15
  • ti klo 8–15
  • ke klo 8–15
  • to klo 8–15
  • pe klo 8–15

Tapahtumapaikka: 

Palvelukeskus Lehtiniemi

Sijaintikunta: 

Keuruu

Käyntiosoite: 

Seiponniementie 7

Postinumero: 

42700

Postitoimipaikka: 

Keuruu

Tapahtuman lisätiedot: