Tapahtuma ei ole enää voimassa.

Teatterikoneen Lupaukset jotka eivät koskaan toteutuneet

Jyväskylä | Juomatehtaan studio

Omakohtaisista kokemuksista ja ihmisiltä kerätyistä tarinoista koostuvassa näytelmässä Lupaukset, jotka eivät koskaan toteutuneet ääneen pääsevät alkoholistien läheiset. Miltä näyttää ja tuntuu, kun toinen juo ja moneen kertaan annetut lupaukset ovat taas kerran petetty. Esityksen rooleissa nähdään Annu Sankilampi.

"Mä en voi muuttaa mennyttä. Mä en voi kirjottaa itselleni toisenlaisia muistoja, mutta mä haluaisin päästää irti häpeästä. Ei se oo mun syy jos sä juot. Eikä mun tarvii yrittää pitää mitään kulissia yllä. Ei mun tarvi hävetä sitä, että sä oot alkoholisti. Ja mä oon tehny päätöksen, että jos joku kysyy mitä sulle kuuluu, niin mä kerron, totuuden. Mutta vaikka mua ei enää hävettäis, niin silti sun juominen vaikuttaa muhun ja mun koko elämään jatkuvasti. Vaikka mä oon jo aikuinen."

Näytelmän idea on syntynyt Minnesota-hoidosta kertovasta lehtijutusta, alkoholistien läheisten päivästä ja heidän puheenvuorostaan. Silloin alkoholisti ei ole keskiössä, vaan läheinen, siitä näytelmässäkin on kyse. Keskiössä on tunteet, joita alkoholistin juominen läheisessä saa aikaan.

Lupaukset, jotka eivät koskaan toteutuneet näytelmässä roolin saa myös pohdinta näyttelijän omasta ajanjaksosta, jossa alkoholia ei nautita pisaraakaan. Suomessa alkoholi on tietynlainen myytti, miten sitä pitäisi juoda ja miten sitä juodaan. Miten juhlat onnistuvat, jos alkoholia ei voi nauttia, tai onko ihan sallittua kaivata humalan tarjoamaa olotilaa.
Liput:
ennakkoon: 20€/16€ (vain nettikaupasta)
Ennakkoon varatut ja ovelta ostetut liput: 22€/18€
varaukset: varaukset@teatterikone.fi tai puh: 045 231 9246
Osta liput esityksiin täältä:
https://teatterikone.teatteriliput.fi/fi/
(Lippukaupasta ostetuista lipuista ei synny asiakkaalle ylimääräisiä kuluja.)

Meillä voit maksaa myös smartum -kulttuuriseteillä. Paikan päällä ostetut liput lunastetaan korttimaksulla

lisätietoa www.teatterikone.fi
puh. 045 2319246

Tapahtuma-ajat: 

  • ke 20.2. klo 19–20.30

Tapahtumapaikka: 

Juomatehtaan studio

Sijaintikunta: 

Jyväskylä

Käyntiosoite: 

Vapaudenkatu 25

Postitoimipaikka: 

Jyväskylä

Tapahtuman lisätiedot: