Tapahtuma ei ole enää voimassa.

Teatterikoneen Inventaario -näytelmä

Jyväskylä | Kulttuuritalo Pop Up

Teatterikoneen kantaesitys INVENTAARIO
Sanna Ryynäsen käsikirjoittama Inventaario -näytelmä kertoo vanhempien ja lasten välisestä suhteesta, meissä kytevistä vihan ja katkeruuden tunteista, rakkaudesta sekä anteeksiannosta – hetkestä, jolloin meidän on pakko tehdä inventaario elämästämme.

Näytelmän päähenkilö Terttu joutuu kasvokkain menneisyytensä kanssa, kun hänen vanha isänsä joutuu vuodeosastolle.Isän sängyn vierellä päivystäessä muistot alkavat tulvia mieleen ja Terttu on pakotettu pohtimaan, mitä isän kanssa tapahtui ja mitä kaikkea hän siirtää tiedostamattaan eteenpäin sukupolvien ketjussa? Menneisyyttä läpikäymällä hän vähitellen näkee mistä valinnoista voi syyttää muita, ja mistä kaikesta on itse vastuussa. Inventaarion jälkeen jää kaksi vaihtoehtoa, jäädä vihaan ja katkeruuteen kiinni tai löytää velvollisuuden alta rakkaus ja kyky antaa anteeksi. Näytelmän on ohjannut Kirsi Sulonen ja rooleissa nähdään Annu Sankilampi ja Jussi Helminen.

Terttu käy velvollisuudesta hoitamassa vanhaa ja sairasta isäänsä sairaalassa. Isä on viljellyt koko ikänsä ilkeitä sanoja, tahallaan tai tajuamattaan. Miten Terttu löytäisi keinon katkaista lannistamisen ketju, ja olla siirtämättä kohtaloaan eteenpäin omille lapsilleen?

Inventaario on tarina käännekohdasta, jossa iso ja voimakas on muuttunut pieneksi ja hauraaksi. Se on tarina hetkestä, jolloin meidän on pakko tehdä inventaario elämästämme. Jos emme ole jakaneet rakkautta ja huolenpitoa ympärillemme, voimmeko olettaa saavamme sitä takaisin? Joudummeko kohtaamaan itsemme viimeistään siinä vaiheessa, kun olemme toisten armoilla?

Tertulla on kaksi vaihtoehtoa: jäädä vihaan ja katkeruuteen kiinni tai löytää velvollisuuden alta rakkaus isäänsä kohtaan ja antaa anteeksi.

”Ei kehtais vihotella vanhalle ihmiselle. Mutta kun tullee aina mieleen kaikenlaista. Lapsuuesta ja nuoruuesta. Ja tekis mieli huutaa silleen – silleen ihan täältä mahan pohjasta, oikeen silleen – niin paljo ku lähtee.”

Liput ennakkoon: 20€/16€ http://teatterikone.teatteriliput.fi/fi/
Liput paikan päältä: 22€/18€ (vain korttimaksu)
Lippuvaraukset: varaukset@teatterikone.fi
Lisätietoa: www.teatterikone.fi
Esitystila: Kulttuuritalo Pop Up, Kauppakeskus kolmikulma, puistokatu 2, 40100 Jyväskylä (Kulttuuritalo Pop Up:n on oma sisäänkäynti puistokadun puolelta)

Tapahtuma-ajat: 

  • la 28.4. klo 19–20.30
  • pe 4.5. klo 19–20.30
  • la 5.5. klo 19–20.30
  • ke 9.5. klo 19–20.30

Tapahtumapaikka: 

Kulttuuritalo Pop Up

Sijaintikunta: 

Jyväskylä

Käyntiosoite: 

Puistokatu 2

Postinumero: 

40100

Postitoimipaikka: 

Jyväskylä

WWW-osoite: 

Tapahtuman lisätiedot: