Tapahtuma ei ole enää voimassa.

Onnensirpaleita

Jyväskylä | Jyväskylän kaupunginteatteri, Vapaudenkatu 36

"Puhdas onnellisuus, se tunne, se tulee aina yllättäen. Silloin, kun sitä ei edes ajattele. Ja yhtäkkiä sitä tuntee olevansa onnellinen, juuri sillä hetkellä ja siinä paikassa."

Onnensirpaleita on näytelmä onnesta; valkoisen, harmaan ja mustankin sävyistä suomalaisessa sielunmaisemassa.
Arkkienkelikokouksen ajaksi taivaasta vastuuseen jätetty kokematon enkelikaksikko saa yllättävän tehtävän kun itse taivaan taatto puhkeaa kyyneliin ihmisten välinpitämättömyyden tähden. Jotain on tehtävä ja sassiin, jotta maapallo ei joutuisi uuden vedenpaisumuksen kouriin. Enkelien todistellessa taatolle, että kyllä ihmissuku on kykeneväinen tuottamaan iloa ja onneakin, osuu haaviin satunnaisotoksella pallon päältä suomalainen Hukkasen perhe. Varustettuna aikaa manipuloivalla aikaraudalla, enkelit rientävät tutkimaan perheen vaiheita elämän tyynessä ja aallokossa 1960-luvulta tähän päivään. Tuliaisina taivaaseen vietävänä on toivottavasti vastaus kysymykseen: mitä onni on?

Suurelle näyttämölle syntyvä kantaesitys sisältää tekstimateriaalia, jota kerättiin yhteistyössä sanomalehti Keskisuomalaisen kanssa. Lukijat saivat lähettää tekstejään ja tuntemuksiaan siitä, mitä onni on ja mitä se merkitsee. Esityksessä kuullaan muun muassa näitä näyttelijöiden esittämiä Miljoonasateen kappaleita: Lapsuuden sankarille, Voipallo, Emalisydän ja Siruja.

"On tähdensiru kätkettynä jokaiseen / levottomaan sydämeen." -Siruja / Miljoonasade

Tapahtuma-ajat: 

  • to 5.4. klo 19
  • la 14.4. klo 19
  • pe 20.4. klo 19
  • to 3.5. klo 19

Tapahtumapaikka: 

Jyväskylän kaupunginteatteri, Vapaudenkatu 36

Sijaintikunta: 

Jyväskylä

Tapahtuman lisätiedot: