Tapahtuma ei ole enää voimassa.

Dracula - Pahan Synty ja Tuho

Jyväskylä | Jyväskylän kaupunginteatteri, Vapaudenkatu 36

Uudelleentulkinta jollaista et ole nähnyt! Esityksessä ei ole vampyyrihampaita ja verta, vaan Dracula-myytti aukaistaan psykologialla ja teologialla. Tarina narsistisesta persoonallisuushäiriöstä, joka periytyy suvussa isältä pojalle. Kuinka usko, toivo ja rakkaus vaihtuu pelkoon ja pimeyteen. Kristus vastaan Lucifer.

Näytelmän tekninen toteutus perustuu patentoituun Digital Illusion Equipment -teknologiaan sekä lukuisiin videotykkeihin. Näyttämöllä on vain yksi live-esiintyjä, muut hahmot sekä lavasteet ovat digitaalisia.
Näytelmä on läpisävelletty. Kyseessä on maailman ensimmäinen animaationäytelmä.

Näytelmä kertoo kahdesta pappisopiskelijasta, juurettomasta Eljas Vakninista ja soturisuvussa kasvaneesta Kari Kvenlandista. He valmistuvat papeiksi vannoen, että valo on elämä. Eljas rakastuu aistilliseen naiseen, Miina Messeniukseen. Eljaksen ja Karin tiet erkaantuvat heidän molempien astuessa papin virkaan. Työssään Eljas ei pelkää uhmata auktoriteetteja ja hän heittää itsekkäät vaikuttajat pois kirkon alttarilta. Eljas hehkuu onnea jakaessaan elämänsä Miinan kanssa. Yllättäen Miina kuolee hevosonnettomuudessa.

Eljas kokee, että hän on tarrautunut rakkauteen mitä hänellä ei ole koskaan aikaisemmin ollut. Miinasta on kasvanut hänen elämänsä suurin sisältö. Jopa valoa suurempi. Miksi Jumala on hylännyt hänet? Pimeys valtaa hänen sydämensä ja hän muuttuu Draculaksi – Luciferiksi.

Dracula perustaa oman uskonlahkonsa ja nimeää Jumalan uudestaan. Hän imee ihmiset pelon valtaan ja kirjoittaa Raamatusta omia tulkintojaan. Koko seutu vajoaa pimeyteen. Arkkipiispan pyynnöstä Kari Kvenland joutuu astumaan ystäväänsä vastaan.

Pelastuuko seutu vai siirtyykö pimeys Eljaksesta hänen poikaansa? Syntyykö uusi Babylon?

Tapahtuma-ajat: 

  • la 4.5. klo 19

Tapahtumapaikka: 

Jyväskylän kaupunginteatteri, Vapaudenkatu 36

Sijaintikunta: 

Jyväskylä

Tapahtuman lisätiedot: