Tapahtuma ei ole enää voimassa.

Broken Heart Story

Jyväskylä | Jyväskylän Ylioppilasteatteri

Vihreänharmaa syksy. Yksinäinen nainen ympäriltä lahoavassa talossa ja kirjoituskoneessa paperi, johon on kopioitu vain puhelinluetteloa. Jossain huoneisto, jossa tapahtuu kummia, ja jonka naapurista kuuluu piinaavaa valitusta. Toisaalla pitkä, autio tie ja tien laidalla punaisissa korkokengissään tyttö, jolla on laukussaan sydän murusina. Ja jossain ravintolassa istuu mies, jolla on kyyneleitä silmissään.

Saara Turusen käsikirjoittama Broken Heart Story on ajassa ja paikassa risteilevä tarina katoamisesta ja löytymisestä. Se on unenomainen kertomus kunnianhimosta, luomisvoimasta ja tuhosta. Pirstaleita poliittisesta kirjailijasta, joka haluaa kirjoittaa kuolemasta ja kapitalismista, mutta ajaa Pretty Womaniin hullaantuneen sielunsa pakomatkalle. Mutta voiko ilman sielua tuntea ja luoda mitään? Selviääkö sielu ilman, että joku pitää sen jalat maassa?

Riku Suonion ohjauksessa kyynisen kirjailijan ja huithapelin sielun tarina avautuu Jyväskylän Ylioppilasteatterin näyttämölle yhtä aikaa nyrjähtäneenä ja hupsuttelevana. Näytelmän synkän pinnan alla kuplii hykerryttävä huumori. Tarina vilisee kummallisia hahmoja, ja luisuu absurdista kauhusta karnevalistiseen iloitteluun.

"Oletko sinä pulassa?"

Muun muassa Jyväskylässäkin esitetystä Puputyttö-näytelmästä tuttu Turunen ohjasi itse Broken Heart Storyn Q-teatteriin vuonna 2011. Suoniolle näytelmä on kymmenes ohjaustyö. Aiemmin hän on ohjannut JYT:lle vuonna 2017 näytelmän Amerikkalainen tyttö, joka sai Keski-Suomen Harrastajateatteriyhdistyksen Teatteriaalto-kiertopalkinnon vuoden vaikuttavimmasta teatteriesityksestä. Broken Heart Storyn työryhmässä on mukana vanhempien jäsenten lisäksi lähes kaikki syksyllä 2018 pääsykokeissa valituista uusista näyttelijöistä ja teknikoista.

Käsikirjoitus: Saara Turunen
Ohjaus: Riku Suonio

Lavalla: Patrik Behm, Lale Cevirel, Hannele Kemppainen, Jasmin Kurkela, Heidi Laasanen, Milja Mehtonen, Reetta Multanen, Aino Myöhänen, Noora Nieminen, Petriina Otronen, Touko Rauhala, Arja Sulkunen, Johanna Tapio ja Hanna Uimonen

Valosuunnittelu: Jenna Rauvala ja Anssi Pöyhönen
Äänisuunnittelu ja musiikki: Rosa Heikkinen ja Juuso Aumala
Musiikissa mukana: Patrik Behm, Visa Niemelä, Heidi Laasanen, Touko Rauhala ja Hanna Uimonen
Projisoinnit: Jussa Palve
Koreografia: Johanna Tapio
Tarpeisto ja lavastus: Wilma Mäkinen, Visa Niemelä ja Jussa Palve
Puvustus: Tuija Kytölä, Wilma Mäkinen, Johanna Tapio, Hannele Kemppainen ja Moona Veijola
Kampaukset ja maskeeraus: Tuija Kytölä
Tiedotus: Riikka Pietilä
Produktiokummi: Wilma Mäkinen
Tuotanto: Jyväskylän Ylioppilasteatteri 2019

Tapahtuma-ajat: 

  • su 24.3. klo 15
  • su 24.3. klo 19

Tapahtumapaikka: 

Jyväskylän Ylioppilasteatteri

Sijaintikunta: 

Jyväskylä

Käyntiosoite: 

Keskussairaalantie 2

Tapahtuman lisätiedot: