Tapahtuma ei ole enää voimassa.

Yleisöopastus: Himoitut helmet

Jyväskylä | Suomen käsityön museo Kauppakatu 25

Kansallispukukeräilijä Mari Varonen pitää vielä kerran yleisöopastuksen Himoitut helmet -näyttelyyn lauantaina 26.10. klo 14. Opastukseen on vapaa pääsy.

Mari Varonen pukeutui kansallispukuun ensimmäistä kertaa syksyllä 2015. Se oli rakkautta ensi silmäyksellä ja käynnisti keräilyharrastuksen. Tällä hetkellä Varosen kokoelmassa on yli 200 kansallispukua. Suomen kansallispukukeskuksen näyttelytila Kujan näyttely Himoitut helmet – Kansallispukukeräilijän kokoelmasta esittelee seitsemän pukua sekä puvun osia – Varosen kokoelman helmiä. Näyttely päättyy su 27.10.2019.
Kokoelman pukuihin liittyy monenlaisia tarinoita ja historioitsijana Mari Varonen pyrkii selvittämään pukujensa taustat. On pukuja, joita on käytetty vain kerran, mutta on myös pukuja, jotka ovat olleet kovassa käytössä ja kiertäneet maailmalla. Näyttelyssä on esillä ahvenanmaalainen Lemlandin kansallispuku 1920-luvulta, joka matkasi omistajansa kanssa eurooppalaisilla laulujuhlilla useaan otteeseen jo 1930- ja 1940-luvuilla, mutta jatkoi elämäänsä myös seuraavien sukupolvien pukuna aina näihin päiviin asti.

Tapahtuma-ajat: 

  • la 26.10. klo 14–15

Tapahtumapaikka: 

Suomen käsityön museo Kauppakatu 25

Sijaintikunta: 

Jyväskylä

Tapahtuman lisätiedot:

Lippujen hinnat: 

Opastukseen vapaa pääsy!

Järjestäjä: 

Suomen käsityön museo, Kauppakatu 25