Tutkijoiden yö - Researchers Night

Jyväskylä | Jyväskylän yliopisto

Syyskuun viimeisenä perjantaina 27.9.2019 on taas aika juhlia tiedettä ja tieteentekijöitä Jyväskylän yliopistossa, kun Euroopan laajuinen tiedetapahtuma Tutkijoiden yö saapuu Jyväskylään. Tervetuloa mukaan ihmettelemään!

Tutkijoiden yö on tarkoitettu kaikille uteliaille ja tiedonjanoisille, jotka haluavat kurkistaa tutkijoiden laboratorioiden ovien taakse. Tieteen saavutuksia pääsee ihastelemaan niin kiihdytinlaboratoriossa kuin ihmisen kehon sisällä.

Tänäkin vuonna tapahtuman teemana on jäljet: mitä tiede ja tutkimus jättävät jälkeensä tähän yhteiskuntaan ja maapallolle? Minkälaisia jälkiä ihmiset jättävät jälkeensä? Aamupäivän ohjelmassa on lapsille ja koululaisille suunnattua tekemistä ja iltapäivällä alkaa myös aikuisillekin suunnattua nähtävää aina yöhön saakka. Ihmeteltävää löytyy siis kaikille kellon ympäri!

Tutkijoiden yössä pääset myös itse testaamaan tieteen tekemistä erilaisissa työpajoissa. Kiinnostaisiko sinua ohjata formula-autoa aivosähkökäyrien avulla? Haluatko kokea, miten pölyttäjät aistivat maailman? Tutkijoiden yön kaikkiin tapahtumiin on vapaa pääsy.

Tapahtuma-ajat: 

  • pe 27.9. klo 9–22.30

Tapahtumapaikka: 

Jyväskylän yliopisto

Sijaintikunta: 

Jyväskylä

Käyntiosoite: 

Seminaarinkatu 15

Postinumero: 

40100

Postitoimipaikka: 

Jyväskylä

Tapahtuman lisätiedot:

Alatapahtumat

27.09.2019
Jyväskylä | Tähtitorni Rihlaperä
Rihlaperän tähtitorni avoinna säästä riippumatta.
27.09.2019
Jyväskylä | Kanavuoren luolasto (Kiinteistö Oy Vuoriluolat)
Maksuton yleisökierros Kanavuoren luolastoon
27.09.2019
Jyväskylä | Fysiikan laitos
Tule tutustumaan kuinka Hankasalmen observatorion kaukoputkea voi käyttää internetin välityksellä. Vapaa pääsy.