Tapahtuma ei ole enää voimassa.

Taiteilijatapaamisessa Nanna Susi: In the Moods

Jyväskylä | Jyväskylän taidemuseo Holvi
Nanna Susi. Kuva Pihla Pasanen
Nanna Susi. Kuva Pihla Pasanen

Kuvataideakatemiasta vuonna 1997 valmistunut Nanna Susi nousi suuren yleisön tietoisuuteen Vuoden nuori taiteilija 2000 - näyttelyssä. Tänään hän on yksi maamme menestyneimmistä nykytaiteilijoista.

Näyttelyn nimi "Nanna Susi In the Moods" viittaa taiteilijan maalausten vahvaan tunnelataukseen, mielentilaan. Moodi on myös musiikissa käytetty ilmaisu, jolla tarkoitetaan musiikin pysyvää rakennetta, kuten sävelasteikkoa, melodiaa, tai rytmikuviota, jota taiteilija toistaa eri korkeuksilta, tunnelmissa, duurissa tai mollissa. Suden teosten moodi on suuri koko, tunnelataus, värien kylläisyys. Suden taidetta on tulkittu eri tyylisuuntien kautta, erityisesti uusekspressionismin ja kolorismin. Lisäksi maalauksista on löydetty runollisuutta ja romantiikkaa. Nanna Sutta on verrattu Suomen 1980-luvun vahvoihin naisekspressionisteihin, Marika Mäkelään, Marjatta Tapiolaan sekä Leena Luostariseen, joka oli Kuvataideakatemiassa hänen opettajansa.

Nanna Susi elää ja työskentelee tunnemoodeissa, eri ajanjaksoissa. Hän rakentaa itsensä aina uudelleen ja lähtee jokaisen teoksensa kanssa uudelle matkalle. Nanna Suden moodit tuottavat teossarjoja, tunnelmallisia ja ajallisia ryppäitä, jotka välittävät taiteilijan tunnelmaa. Väri-ilottelu on välillä taipunut harmaan tyyneyteen, jopa synkkyyteen, toisinaan kaikkialle sinkoileva innostus on vaihtunut hienovaraisuuteen ja herkkään tyylikkyyteen.

Tapahtuma-ajat: 

  • pe 5.4. klo 16.30–18

Tapahtumapaikka: 

Jyväskylän taidemuseo Holvi

Sijaintikunta: 

Jyväskylä

Käyntiosoite: 

Kauppakatu 23

Tapahtuman lisätiedot:

Yhteystiedot: 

Jyväskylän taidemuseo, Holvi, 014 266 4391