Taiteilijatapaaminen ja työpaja: Leena Illukka

Jyväskylä | Suomen käsityön museo

Suomen käsityön museo järjestää taiteilijatapaamisen ja työpajan kuvataiteilija Leena Illukan kanssa etätapahtumana verkossa ke 3.3. klo 18.00–19.30. Ilmoittautuminen maksulliseen tapahtumaan on avoinna verkossa 21.2. saakka www.lyyti.in/muotokuvatossut

Tapahtumassa Leena Illukka kertoo omasta työskentelystään ja näyttelyistään. Illukka kertoo myös innostuksestaan muotokuvatossujen luomiseen ja avaa niiden haasteita. Illukan muotokuvatossuja esittelevä Tervetuloa ja tervemenoa -näyttely on esillä Suomen käsityön museon Aulagalleriassa 7.3. saakka.

Taiteilijatapaamiseen yhdistetty työpaja toimii inspiraationa ja vertaiskohtaamisena kirjonnan parissa. Maksullisessa pajassa valmistetaan Illukan ohjeistamana karikatyyriset muotokuvatossut. Ilmoittautuneille lähetetään pajaa varten kertakäyttötossupari, tusseja, lankoja ja neula, jotta tossujen kirjonnassa pääsee alkuun. ”Muu tarvittava tossujen toteuttamiseen löytynee jokaisen kotoa, kuten sakset, lisäneulat ja vaikka helmiä. Tossujen tekoon voi käyttää mielikuvitusta, kunhan muistaa että kirjonnassa matka on päämäärää huomattavasti tärkeämpi – Tervetuloa ja tervemenoa. Otetaan vapaa asento kirjontaan! Tarkoitus ei ole olla puritaaninen pistelijä, vaan tehdä mikä itsestä tuntuu parhaalta – jokainen omalla tyylillään!” kuvailee työpajan vetäjä Leena Illukka.

Tarvikepaketin yhteydessä osallistuja saa myös linkin Padlet-seinälle, josta löytyy lisää vinkkejä tekemiseen ja oman tossun tekemisen voi jo aloittaa. Tapahtuma myös nauhoitetaan ja se on nähtävissä tapahtuman jälkeen pari viikkoa, jotta vinkkeihin ja inspiraatiokuviin voi palata vielä tossunteon edetessä.

Tapahtumaan ilmoittaudutaan ennakkoon, jotta tarvikepaketti voidaan postittaa ajoissa. Osallistumislinkki lähetetään osallistujille sähköpostiin lähempänä tapahtumaa. Tapahtumaan otetaan mukaan 30 osallistujaa. Osallistumismaksu 30 €, joka laskutetaan. Laskutusta varten tarvitsemme henkilötunnuksenne.
Ilmoittautuminen Lyytissä 21.2. mennessä verkossa www.lyyti.in/muotokuvatossut

Tapahtuma-ajat: 

  • ke 3.3. klo 18–19.30

Tapahtumapaikka: 

Suomen käsityön museo

Sijaintikunta: 

Jyväskylä

Käyntiosoite: 

Kauppakatu 25

Postinumero: 

40100

Postitoimipaikka: 

Jyväskylä

Puhelinnumero: 

014 266 4370

WWW-osoite: 

Tapahtuman lisätiedot:

Järjestäjä: 

Suomen käsityön museo, Kauppakatu 25