Tapahtuma ei ole enää voimassa.

Sähkö

Jyväskylä | Vakiopaine, Kauppakatu 6

Kiirastorstain Sähkö-klubilla kadotaan, kaivataan, kuollaan, askarrellaan, lähdetään merille ja palataan rannalle. Tehdään näin järjestyksessä, jota voi varmuudella luonnehtia satunnaiseksi. Valoisan melankoliseen maailmaan tähyilevän tapahtuman järjestää Keski-Suomen Kirjailijat ja sisäänpääsy on totutusti ilmainen. Lämpimästi tervetuloa!

Tapahtuma facebookissa:
https://www.facebook.com/events/405902030205789/

Esiintyjistä ja esityksistä:

JURI JOENSUU on jyväskyläläinen kirjallisuudentutkija, jonka Valohuppu-kokoelma (2013) on kimppu absurdeja kuvia, jotka tuntuvat irrallisilta, mutta kietoutuvat kieroutuneella tavalla yhteen. Se on kaunis ja outo runoteos, jonka kieli on samanaikaisesti intuitiivista ja rakennettua, löydettyä ja kadotettua. Valohuppu on valokoriste, joka vedetään vaikkapa pensaan ylle. Joensuun valohuppu soveltuu kätevästi niin sisä- kuin ulkokäyttöönkin.

MARIA SAVELA asuu Helsingissä ja työskentelee runouden lisäksi kuvataiteen parissa. Pari kolme valoa paikoille (2018) on hänen esikoisrunokokoelmansa, jossa rakkaudet ja perhesuhteet muuttuvat levottomasti kuin asennot. Ruumiin lisäksi teos tutkii kirjoituksen liikettä ja kokemuksen arvaamattomuutta keskellä lakkaamatonta puhetta ja aina vaillinaista ymmärrystä.

KARI ARONPURO on moninkertaisesti palkittu kirjailija, joka tunnetaan ennen muuta oppineena, viittauksia viljelevänä runoilijana, jonka tuotannossa kohtaavat historian anekdootit, suurten filosofien opit ja koko maailman kirjallisuus. Suomen Ateenaan hän saapuu mukanaan suomentamansa EZRA POUNDIN Pisan Cantot (1948, 2019), joilla on ollut suuri vaikutus nykyrunouteen niin maailmalla kuin Suomessakin.

LAU NAU eli Laura Naukkarinen on yksi omintakeisimmista musiikintekijöistämme. Hänen musiikissaan soi elokuvallisuus, kokeellisuus, folkmusiikin perinteet sekä kaikuja modernista taide- ja kamarimusiikista. Persoonallinen äänimaailma ja koskettavat kappaleet ovat saaneet osakseen ylistäviä arvioita ja ystäviä ympäriä maailmaa.

Tapahtuma-ajat: 

  • to 18.4. klo 20–23

Tapahtumapaikka: 

Vakiopaine, Kauppakatu 6

Sijaintikunta: 

Jyväskylä

Tapahtuman lisätiedot: