Tapahtuma ei ole enää voimassa.

Runousaamiainen

Jyväskylä | The Local Culture Hostel & Café

Joko olet ehtinyt nauttimaan Runousaamiaisen laatuantimista? Seuraava tilaisuus sukeltaa säkenöivän runouden ja hyvän aamukahvin yhteispyörteisiin tarjoutuu sopivasti pääsiäisenä. Aloita siis pitkäperjantain viettosi suuntaamalla askeleesi Seminaarinmäelle, jossa aamiaiskattauksen äärellä esiintyvät runoilijat Mari Laaksonen, V.S. Luoma-Aho, Maria Savela sekä aina yhtä eroottinen Ringrat & Nachtwolf.

Tapahtuman järjestää Keski-Suomen Kirjailijat yhteistyössä The Local Culture Hostel & Cafén kanssa. Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

Esiintyjistä ja esityksistä:

MARI LAAKSONEN on kaksi runoteosta julkaissut lavarunouden Suomen mestari, jonka herkkävireiset ja meditatiiviset runot tutkivat rakkauden, hulluuden, maailmanlopun ja muistin tiloja. Laaksonen työskentelee, asuu ja voi hyvin The Localin naapurissa Kirjailijatalossa.

V.S. LUOMA-AHO on jyväskyläläinen runoilija ja verkkolehti Noesiksen päätoimittaja, joka on kirjoittanut Luonteita-kokoelmansa (2018) antiikin Kreikassa eläneen, Pentti Saarikosken suomentaman Theofrastoksen Luonteita-teoksen pohjalta. Proosarunoilijan pitelemättömällä vaistolla Luoma-Aho uuttaa ihmisluonnosta vapautuvaa satiiria, joka tihkuu tekstikokoelman lauseista suoraan lukijansa ja kuulijansa nauruhermoon.

MARIA SAVELA asuu Helsingissä ja työskentelee runouden lisäksi kuvataiteen parissa. Pari kolme valoa paikoille (2018) on hänen esikoisrunokokoelmansa, jossa rakkaudet ja perhesuhteet muuttuvat levottomasti kuin asennot. Ruumiin lisäksi teos tutkii kirjoituksen liikettä ja kokemuksen arvaamattomuutta keskellä lakkaamatonta puhetta ja aina vaillinaista ymmärrystä.

RINGRAT JA NACHTWOLF tietävät, miltä näyttää munaleikkurin kohtaaminen leipäkoneen kanssa. Eroottinen kodinkonerunous on vuonna 2018 Jyväskylässä syntynyt runouden genre, joka tarjoaa lukuisia tunteita ja vaihtelevia nautinnon tasoja. Genressä ei ole kyse banaalista pelleilystä tai kinksheimauksesta, vaan elektroniikan jokainen edustaja on valittu, tunnusteltu ja maistelu huolella matkalla erotiikan ja runon maailmaan.

Tapahtuma-ajat: 

  • pe 19.4. klo 10–11

Tapahtumapaikka: 

The Local Culture Hostel & Café

Sijaintikunta: 

Jyväskylä

Käyntiosoite: 

Seminaarinkatu 32

Postinumero: 

40100

Postitoimipaikka: 

Jyväskylä

Puhelinnumero: 

0401619836
0400593233

Sähköposti: 

info@thelocalhostel.fi

WWW-osoite: 

Tapahtuman lisätiedot: