Tapahtuma ei ole enää voimassa.

Luento: Cerámica – tarinoita nicaragualaisten keraamikkotöiden takaa

Jyväskylä | Suomen käsityön museo Kauppakatu 25

Cerámica – tarinoita nicaragualaisten keraamikkotöiden takaa Paula Blomsterin luennolla

Suomen käsityön museon Cerámica-näyttelyn nicaragualainen keramiikka on kiehtonut yleisöä suuresti. Cerámica – tarinoita nicaragualaisten keraamikkotöiden takaa -luennolla keramiikkaan pääsee tutustumaan syvemmin antropologi Paula Blomsterin kertomana torstaina 28.3.2019 klo 17.30–19.00. Luennolle on vapaa pääsy.

Paula Blomsterin luennolla sukelletaan kukoistavan nicaragualaiskeramiikan yhteiskunnalliseen merkitykseen ennen ja nyt. Keramiikkataiteen juuret ovat syvällä Nicaraguan omassa historiassa, ajassa ennen 1500-luvun espanjalaisia konkistadoreja. Vahvan muotokielensä ansiosta keramiikkojen työt ovat valloittaneet yhdysvaltalaisten gallerioiden ja eurooppalaisten taidemuseoiden kävijöiden sydämet. Blomster kertoo luennollaan keramiikkatöiden runsaasta ikonografiasta ja kuinka keraamikon taidot kulkevat San Juan de Orienten kylässä sukupolviketjussa eteenpäin.

Keraamikkojen elämän kautta tutustutaan Nicaraguan lähihistoriaan. San Juan de Orienten keraamikot ovat viimeisen 40 vuoden aikana kokeneet suuria mullistuksia – keramiikkakoulutuksen uuden nousun, kehitysyhteistyötä ja reilua kauppaa sekä maan matkailun nousun ja romahduksen. Nicaragualaista yhteiskuntaa ovat muokanneet samaan aikaan myös kauppasaarto, liberaali markkinatalous ja globaali pankkikriisi sekä epävakaa demokratia ja yksinvaltainen hallinto. Puhumattakaan luonnonmullistuksista, kuten maanjäristyksistä, jotka romahduttivat keramiikkojen uunit mukanaan.

Luennoille on vapaa pääsy. Luento pidetään Suomen käsityön museon luentosalissa, jonne mahtuu noin 65 henkeä. Luennolle osallistujia pyydetään saapumaan paikalle hyvissä ajoin ennen Paula Blomsterin luennon alkua.

Cerámica-näyttely Suomen käsityön museon Aulagalleriassa 12.5. saakka. Näyttelyyn on vapaa pääsy.

Tapahtuma-ajat: 

  • to 28.3. klo 17.30–19

Tapahtumapaikka: 

Suomen käsityön museo Kauppakatu 25

Sijaintikunta: 

Jyväskylä

Tapahtuman lisätiedot:

Lippujen hinnat: 

Luennolle vapaa pääsy!

Järjestäjä: 

Suomen käsityön museo, Kauppakatu 25