Tapahtuma ei ole enää voimassa.

Ilveksen kotimetsässä - luontoretki Vaajakoskella

Jyväskylä | Wanhan Woimalan P-alue - Konttisentie

Ilveksen kotimetsässä on pienryhmälle max. 6 hlöä. tarkoitettu retki ilvesten metsään. Valitettavasti en voi luvata livekohtaamista ilveksen kanssa. Mutta retkellä kertoilen ilveksen elämästä ja käyttäytymisestä kuvien kera. Reagoiko ilves väreihin ja/tai hajuihin? Entä yllättävät tilanteet, miten ilves reagoi niihin? Onko ilves vaarallinen ihmiselle entä koiralle tai kesykissalle? Miten ilvekset viestittävät yhteisössä tai kauempana olevalle lajikumppanille? Millä mennään – hajulla, kuulolla vai näöllä? Vastauksia näihin ja paljon muuhun saat ainutlaatuisella ilvesretkellä, jonka oppaalla on jo 27 vuoden symbioosi ilvesten kanssa. Ja jos sinulla on jokin ilveksen käyttäytymiseen liittyvä kysymys, niin kysymyksiin on toki mahdollisuus myös.

Retken kesto n. 2 h. Huom! Maasto on suurelta osin helppoa ja tasaista polkua ja tietä yhdellä 10min. – n. 300m pitkällä keskiraskaalla polkunousulla! Kävelymatkaa retkellä tulee max. 4 km. Lähtöpaikka: Wanhan Woimalan p-alue, Konttisentie, Vaajakoski.

Varusteet

Mukaan kannattaa ottaa eväät, vettä, metsään sopivat säätilan mukaiset jalkineet ja asusteet sekä istuinalusta. Retken vakuutusturva henkilökohtainen tai työnantajan puolesta.

Ennakkoilmoittautumiset 041 313 0525 jolloin saat tarkemmat ohjeet. Retki on osallistujille maksuton mutta halutessasi voi lahjoittaa varoja Suomen luonnolle (tiedot saat retkellä). Retki toteutetaan jos on kaksi (2) lähtijää. Säävaraus: retkeä ei toteuteta jatkuvan sateen vallitessa. Retkelle ilmoittautuneille ilmoitan tekstiviestillä peruuntumisesta! Retken järjestää Ilveskeskus.

Tapahtuma-ajat: 

  • ti 6.7. klo 13–15

Tapahtumapaikka: 

Wanhan Woimalan P-alue - Konttisentie

Sijaintikunta: 

Jyväskylä

Käyntiosoite: 

Konttisentie

Postinumero: 

40800

Tapahtuman lisätiedot: