Tapahtuma ei ole enää voimassa.

Bussikierros Liikuntapääkaupunki Jyväskylä

Jyväskylä | Harjukadun tilausajolaituri

Tervetuloa opastetulle kierrokselle, jonka teemana on Jyväskylä liikuntakaupunkina.

Kaupunkiopas kertoo tarinoita Jyväskylän liikunnan ja urheilun historiasta, nykypäivästä ja tulevaisuudesta. Samalla näet mukavasti bussissa istuen kaupunkia eri puolilta. Kierros kestää 1,5 tuntia ja kiertää mm. Laajavuoren, Hippoksen, yliopiston ja Lutakon. Kierroksen jälkeen voit arvioida, onko Jyväskylä todellakin Suomen Liikuntapääkaupunki!

Jyväskylä tunnetaan kaupunkina, josta moni suomalainen huippu-urheilija on ponnistanut lajinsa eliittiin. Kaupunki on myös Nester Rallin, yhden Pohjoismaiden suurimman urheilutapahtuman kotipaikka. Tulevina vuosina kaupunki investoi merkittävästi mm. Hippoksen liikuntakeskukseen, josta tulee uuden vuosikymmenen liikunnan ja hyvinvoinnin osaamiskeskus keskelle Suomea.

Kierroksella kaupunkiopas esittelee Jyväskylää monipuolisena ja ympärivuotisena Suomen liikuntapääkaupunkina. Näet Hippoksen lisäksi muun muassa Laajavuoren urheilu- ja ulkoilualueen sekä suositun Rantaraitin, jonka varrelle rakentuu Suomen suurin ulkokuntosali. Arkiliikunnan lisäksi kuulemme myös mm. Kilpa-ja huippu-urheilun tutkimuskeskuksesta ja Jyväskylän yliopiston liikuntatieteellisestä tiedekunnasta.

Lähdemme kierrokselle Jyväskylän keskustasta Harjukadun tilausajolaiturilta klo 14 ja palaamme samaan paikkaan klo 15.30. Lippu 5 € kannattaa käydä lunastamassa Jyväskylä-infon matkailuneuvonnasta, Asemakatu 7, palvelukassan aukioloaikoina ma-pe klo 10-15. Jos bussissa on tilaa, voit toki ostaa lipun myös suoraan oppaalta bussissa.

Lisätietoja: https://bit.ly/2xfikcn
Järj. Visit Jyväskylä ja Jyväskylän matkailuoppaat ry.

Kuva Neste Rallista Toni Ollikainen/Akk Sports Oy

Tapahtuma-ajat: 

  • ti 16.7. klo 14–15.30

Tapahtumapaikka: 

Harjukadun tilausajolaituri

Sijaintikunta: 

Jyväskylä

Käyntiosoite: 

Harjukatu

Tapahtuman lisätiedot: