Tapahtuma ei ole enää voimassa.

Tilataideteos Perspektiiviä

Jyväskylä | Kävelykatu/kompassi

Kuvataiteilija Hanna Veanderin teos tutkii luontokokemusta. Pieni voi olla suurta ja suuri pientä – konteksti ratkaisee. Avoinna 14.6. noin klo 16 alkaen ympäri vuorokauden.

Taiteilija Hanna Veander etsii vastausta kysymykseen, mitä yhteistä on luonto- ja taidekokemuksella. Hän pohtii, kuinka kohtaamme taiteen ja luonnon äärellä itsemme. Olemme tässä ja nyt, yhtä ympäristön ja teoksen kanssa.
Lasikonttiin toteutettu teos on osa Jyväskylän yliopiston TAIDEKO-tutkimushanketta. Teos pohjautuu Laukaan Hyyppäänvuorella syksyllä 2020 järjestettyjen taiteellis-ekologisten työpajojen kokemuksiin ja havaintoihin. Taiteilijan performanssit: ti 22.6. ja ti 29.6. klo 12–13 ja klo 15–16. Vuorovaikutusta teoksen äärellä voi päästä kokemaan myös satunnaisesti teoksen esilläoloaikana.

TAIDEKO-hankkeessa (Koneen säätiö) tutkitaan ihmisten luontosuhdetta taiteentutkimuksen, kulttuurintutkimuksen ja ekologian menetelmien sekä ympäristöaiheisten taideteosten avulla. Tieteenaloja yhdistävän hankkeen tavoitteena on tarkastella luontosuhteeseen liittyviä ulottuvuuksia sekä hahmottaa ihmisen ja luonnon väliseen suhteeseen sisältyvää vastavuoroisuutta. Hankkeen nettisivut: https://taideko.org

Tapahtuma-ajat: 

  • 14.6.–4.7.

Tapahtumapaikka: 

Kävelykatu/kompassi

Sijaintikunta: 

Jyväskylä

Käyntiosoite: 

Kävelykatu

Tapahtuman lisätiedot: