Matkalla maan keskipisteeseen 2020

Jyväskylä | Jyväskylän taidemuseo Holvi
Kati: Anu Pennanen & Stéphane Querrec, 2020, videoinstallaatio
Kati: Anu Pennanen & Stéphane Querrec, 2020, videoinstallaatio

Halu kuulua johonkin on luontainen tunne ja tarve ihmiselle, sen sijaan ulkopuolisuuden tunnetta pidetään helposti negatiivisena asiana. Passivoiko kuuluminen ja tyytyväisyys omaan asemaan meitä liikaa? Voiko ulkopuolisuus olla myös voimavara? Entä kenellä on valta pystyttää rajoja tai päättää kuka ja mikä kuuluu minnekin maapallolla? Kuuluuko ihminen enää lainkaan luontoon ja muuhun biologiseen maailmaan?

Jyväskylän taidemuseossa esillä on videoteoksia, installaatioita, veistoksia, maalauksia, valokuvia ja performansseja 15 taiteiijalta/taiteilijaparilta. Teoksista suuri osa on luonteeltaan paikkasidonnaisia ja tätä näyttelyä varten tehtyjä.

Näyttelyn kuraattori Rickard Borgström työskentelee kansainvälisesti nykytanssin ja performanssin parissa, useimmiten esittävän taiteen ja kuvataiteen rajamailla. Hänellä on vahva verkosto Pohjoismaissa, jossa hän on kuratoinut festivaaleja, seminaareja, työpajoja ja näyttelyitä. Häntä kiinnostavat keskustojen ulkopuoliset alueet sekä taiteellisten, sosiaalisten ja maantieteellisten rajojen uudelleen määrittely.

Matkalla maan keskipisteeseen on Jyväskylän taidemuseon lisäksi Keuruun museossa, Saarijärven museossa ja Galleria Jarskassa Saarijärvellä. Jyväskylän taidemuseon näyttelyssä on esillä / esitetään teoksia seuraavilta taiteilijoilta / taiteilijapareilta: Daina Ashbee, Heine Avdal ja Yukiko Shinozaki, Anna Binta Diallo, Thora Dolven Balke, Jussi Heikkilä, Antti Ahonen ja Meri Hietala, Jari Jula, Kazuko Kizawa, Niina Lehtonen Braun, Petra Lindholm ja Anna Järvinen, Sonja Löfgren, Anu Pennanen ja Stéphane Querrec, Anni Puolakka, Anders Smebye ja Vikram Uchida-Khanna, Nina Svensson sekä Jaakko Valo.

Tapahtuma-ajat: 

Ajalla 19.9.2020–14.3.2021

  • ti klo 11–18
  • ke klo 11–18
  • to klo 11–18
  • pe klo 11–18
  • la klo 11–18
  • su klo 11–18

Tapahtumapaikka: 

Jyväskylän taidemuseo Holvi

Sijaintikunta: 

Jyväskylä

Käyntiosoite: 

Kauppakatu 23

Tapahtuman lisätiedot:

Yhteystiedot: 

Teija Lammi, 050 4622 695

Lippujen hinnat: 

8€ / 6€ / 4€, alle 24-vuotiaat ilmaiseksi. Perjantaisin vapaa pääsy