Tapahtuma ei ole enää voimassa.

Kiertomatkalla

Jyväskylä | Galleria Patina

Kiertomatkalla 5.6.-1.7.2020
Ihva Aula
Henna Cantrell
Eeva Flyktman

Patinan kesäkuun näyttely koostuu kolmen kierrätystaidetta tekevän naisen mielenkiintoisista teoksista.

Ihva Aula on joensuulainen pitkän linjan värien parissa työskentelevä taiteilija, käsityöläinen, koulutukseltaan käsityön ja kuvaamataidon opettaja, jonka oman brändin luominen alkoi 1980-luvulla omista, käsinpainetuista kankaista valmistetuista käsinukeista. Tuotteiden kirjo on vaihdellut pikkutilkuista pehmoeläimiin, sisustustekstiileistä mosaiikkipeileihin. Tunnetuimmat tuotteet ovat olleet eläinaiheiset pikkukuvat; tilkut, paikat, kuinka nyt kukakin niitä nimittää. Kaikissa tuotteissaan Aula on pyrkinyt jo varhain käyttämään kiertomateriaaleja ja hyödyntämään pienimmätkin kangaspalat. Jos kangas ei riitä hatuksi, siitä tehdään pupu, jos ei pupuksi niin hiiri sitten. Jos ei hiireksikään riittänyt, vielä sai tehtyä pikkuisen onnenlinnun riipukseen. Värit ovat olleet Aulalle aina tärkeitä, pitkänä pimeänä aikana myös valon korvaajia. Värikankaiden rinnalle tulivat pikkuhiljaa mosaiikit, joihin hän yhdistää luontevasti vanhoja peilejä. Ikivanha tekniikka ja vanhat, jo kuluneet peilit tuovat häivähdyksen omasta osallisuudesta ajan jatkumolle.

Henna Cantrell on koulutukseltaan vaatetusalan muotoilija, jonka elämään taide ja käsityöt ovat kuuluneet lapsesta asti. Muotoiluakatemiaan hakeutuminen oli luonnollinen jatkumo, jossa käsityöt, luovuus ja taide yhdistyivät. Cantrell rakastaa visuaalista maailmaa sen valtavassa monimuotoisuudessaan, luontoäidin luomasta taiteesta elokuviin, suuriin muotitaloihin, maailman kulttuureihin, alakulttuureihin – ja se kaikki inspiroi häntä luomaan. Kontrasti kiehtoo häntä; odottamattomat yhdistelmät, vastakohdat ja vastavärit. Cantrell sisustaa kotiaan kierrättäen ja haluaa käyttää mahdollisuuksien raameissa kierrätystä myös taiteessa. Viime aikoina hän on innostunut maalaamaan suuriin vintiltä löytyneisiin kovalevyihin värikkäitä tauluja, joiden aiheena on antropomorfismi. Eläinten ihmisenkaltaistaminen kuviin on kiehtovaa, lopputuloksen näkeminen suorastaan jännittävää.
Kiertomatkalla -näyttelyn teoksissa hänen maalaustensa pohjana toimivat vanhat ja hylätyt, perinteiset maisemataulut, ns. toritaide. Yllättäviä yhdistelmiä, maisemaan kuulumattomia esineitä ja asioita, fantasian omaisia kuvia, joiden aiheet ovat tuttuja mm. saduista, populaarikulttuurista ja ympäröivästä maailmasta.

Eeva Flyktman on koulutukseltaan muotoilija ja erikoismaalari, jonka intohimona on mosaiikki ja erilaiset hyönteiset. Hyönteisten maailman kepeyden ja kauneuden toteuttaminen on muodostunut taiteilijalle lähes pakkomielteiseksi kovan materiaalin ehdoilla. Flyktmanin mosaiikkiteokset ovat viitteellisesti omakuvallisia, niissä annetaan haaveille ja mielikuvitukselle siivet, joilla paetaan todellisuutta kepeään ja värikkääseen lentoon. Mosaiikissa Flyktmania kiehtoo myös materiaalien etsiminen ja keksiminen sekä hajottamisen ja uuden luomisen suhde.

Avajaisia juhlimme perjantaina 5.6. klo 17-19
Tervetuloa!

Kesällä olemme avoinna ma-pe klo 10-17 ja
Patinan näyttelyihin on aina vapaa pääsy.

Tapahtuma-ajat: 

Ajalla 5.6.–1.7.

  • ma klo 10–17
  • ti klo 10–17
  • ke klo 10–17
  • to klo 10–17
  • pe klo 10–17

Tapahtumapaikka: 

Galleria Patina

Sijaintikunta: 

Jyväskylä

Käyntiosoite: 

Kauppakatu 3

Postinumero: 

40100

Postitoimipaikka: 

Jyväskylä

Puhelinnumero: 

0400398766

Sähköposti: 

ella@kehystamopatina.fi

WWW-osoite: 

Tapahtuman lisätiedot:

Yhteystiedot: 

Kehystämö Galleria Patina