Tapahtuma ei ole enää voimassa.

Jukka Suhonen, Halleluja

Jyväskylä | Galleria Becker

"Jyväskylän näyttelyni nimeltään "Halleluja" koostuu akryylimaalauksista ja piirroksista. Akryylimaalausten pohjamateriaalina olen käyttänyt sekä kangasta että paperia. Piirroksissa olen käyttänyt vesiliukoisia maaliaineita kuten akryyliä, akvarelleja sekä nestemäistä mustaa tussia. Pienimmät A4 kokoiset piirrokset olen tehnyt tussikynillä.

Sekä maalauksissa että piirroksissa esiintyy usein keskeisellä paikalla ihminen tai jokin ihmisen ruumiinosa - käsi, jalka, jalat tai pelkkä pää tai kasvot. Sommitelmassa voi olla mukana myös viittauksia eläin- ja kasvikunnasta.

Pidän taiteessa voimakkaista kontrasteista. Maalauksissani käytän voimakkaita puhtaiden värien rinnastuksia, usein vastavärit ovat läsnä. Myös piirroksista löytyvät voimakkaat mustan ja valkean välööririnnastukset.

Pohdin teoksissani ihmissuhteiden sisältämiä jännitteitä, elämän väliaikaisuutta ja haurautta, kuolemaa, rakkautta ja vihaa. Myös ihmisten välinen väkivalta ja tietoinen absoluuttinen paha sekä rakenteellinen sorto yhteiskuntajärjestelmien sisällä ahdistaa ja antaa välillisesti aiheita teoksille.

Suurin osa näyttelyn teoksista olen tehnyt viime vuonna, jolloin olin Taiken myöntämällä 1v. työskentelyapurahalla.

Olen joensuulainen kuvataiteilija ja valmistunut Kankaanpään taidekoulusta maalauslinjalta taidemaalariksi 1988, jonka jälkeen olen toiminut vapaana kuvataiteilijana. Olen toiminut myös tuntiopettajana Joensuussa lasten-ja nuorten kuvataidekoulussa sekä kansalaisopistossa vuoteen 2007 saakka. Vuonna 2008
aloitin virkatyön Joensuun taidemuseo ONNI:ssa.

Teoksiani on valtion, Joensuun kaupungin sekä yksityisissä kokoelmissa." Jukka Suhonen

Tapahtuma-ajat: 

Ajalla 9.3.–27.3.

  • ti klo 12–17
  • ke klo 12–17
  • to klo 12–17
  • pe klo 12–17
  • la klo 12–15
  • su klo 12–16

Tapahtumapaikka: 

Galleria Becker

Sijaintikunta: 

Jyväskylä

Käyntiosoite: 

Seminaarinkatu 28

Postinumero: 

40100

Postitoimipaikka: 

Jyväskylä

Puhelinnumero: 

040 824 3031

Sähköposti: 

jkl.taiteilijaseura@kolumbus.fi

WWW-osoite: 

Tapahtuman lisätiedot: