Tapahtuma ei ole enää voimassa.

Huomisen huopaa

Jyväskylä | Suomen käsityön museo Kauppakatu 25
Caroline Merrell: New Life. Kuva: Olli Levaniemi.
Caroline Merrell: New Life. Kuva: Olli Levaniemi.

Huomisen huopaa -näyttely herättää keskustelua huovan paikasta modernissa maailmassa. Materiaalina villa on rentouttava työstettävä, joka tuo vastapainoa hektiseen elämään. Suomen huopayhdistys Filtin 20 vuotisen taipaleen juhlanäyttelyn on juryttanyt kuvataidekriitikko Hannu Castrén.

Filtin 20-vuotisjuhlanäyttely on jäsenistön luoma kokonaisuus, joka on toteutettu yhteistyössä Suomen käsityön museon kanssa. Huomisen huopaa todentaa, miten osaltamme siirrämme huopaperinnettä tulevaisuuteen ja viemme suomalaista huopaosaamista maailmalle.

Näyttely osoittaa villan ja huovan monimuotoisuutta teosten kirjon laajuudella. Huopaan voi liittää erilaisia kuituja, kankaita, lasia, muovia tai jotain muuta ja pintaa voi koristella esimerkiksi kirjonnalla. Huopa luo mahdollisuuksia myös hyvin veistoksellisille teoksille.
Huomisen huopaa -näyttelyn teokset vaihtelevat erilaisista sisustuksellisista huopatöistä kuten seinätekstiileistä, verhoista ja tyynyistä veistoksellisiin kolmiulotteisiin töihin sekä vaatteisiin ja asusteisiin. Filtin jäsenten töissä on villaa yhdistettynä erilaisiin kankaisin sekä huovan pintaa on kirjottu käsin ja koneella. Mukana on yhtä lailla höyhenen kevyttä kuin paksumpaakin huopaa; valkoista ja värikästä. Näyttelyn kaikki teokset ovat valmistuneet vuoden 2018 aikana. Lisäksi näyttelyssä on nähtävillä video Filtti ry:n jäsenten yhteistyössä valmistamassa huovutettua mattoa.

Teosten aihepiirit vaihtelevat henkilökohtaisesta otteesta hyvinkin yhteiskunnallisesti kantaaottaviin teoksiin. Huovan avulla on muun muassa ilmaistu yksilön jaksamista hektisessä arjessa, otettu kantaa kestävään kehitykseen ja nostettu esiin verenperintöä.

Näyttelyssä on teoksia 39 huopataiteilijalta ympäri Suomen sekä ulkomailta, kaikki ovat Filtin jäseniä. Kansainvälistä väriä näyttelyyn tuovat tekijät Saksasta, Englannista, Venäjältä ja Etelä-Afrikasta.

Näyttelyyn liittyy myös työpajoja keväällä 2019. Tarkemmat tiedot museon kotisivuilta.

Tapahtuma-ajat: 

Ajalla 15.12.2018–5.5.2019

  • ti klo 11–18
  • ke klo 11–18
  • to klo 11–18
  • pe klo 11–18
  • la klo 11–18
  • su klo 11–18

Tapahtumapaikka: 

Suomen käsityön museo Kauppakatu 25

Sijaintikunta: 

Jyväskylä

Tapahtuman lisätiedot:

Lippujen hinnat: 

Aikuiset 6e, opiskelijat 3e, alle 18-v. maksutta. Perjantaisin vapaa pääsy.

Järjestäjä: 

Suomen käsityön museo, Kauppakatu 25