Tapahtuma ei ole enää voimassa.

Hanna Råst: Aftermath

Jyväskylä | Galleria Ratamo

Aftermath näyttely käsittelee historioiden, muistojen ja narratiivin hajoamista valokuvallisen materiaalin kautta. Näyttelyn nimi itsessään viittaa jälkiseurauksiin, jossa kuvaa manipuloidaan ja irroitetaan alkuperäisestä kontekstistaan. Kuvat ovat itse otettuja, perhealbumikuvastoa ja löydettyjä valokuvia. Moneen kertaan kierrätettyinä ne sulautuvat lopulta yhteen kadottaen alkuperänsä.

Historiat ja muistot, jotka liittyvät näihin kuviin, muokkautuvat uusiksi ja alkavat kertoa vaihtoehtoista tarinaa. Tämä muuttaa myös käsitystämme tekijän merkityksestä.

Hanna Råst (s.1986, Saarijärvi) on helsinkiläinen kuvataiteilija, joka hyödyntää valokuvaa teoksiensa pohjamateriaalina. Lopputulokset vaihtelevat kollaasista videoon, veistoksiin ja tekstipohjaisiin muotoihin. Råstia kiinnostaa valokuvan marginaalisuus ja valokuvallisen materiaalin venyttäminen ylitse sen omien, tavanomaisten rajojen. Råstia kiinnostaa etenkin kysymykset siitä, mitä kaikkea valokuva voi lopulta olla ja miten niitä tulkitsemme. Valokuvalla on myös vahva kytkös muistoihin. Tätä yhteyttä Råst käyttää hyödykseen leikittelemällä toden ja fiktion välillä, usein kyseenalaistaen valokuvan asemaa toden ja muistojen toisintajana. Råstin töissä valokuva pirstaloituu tai jättää vain jälkiä itsestään. Niissä yhdistyvät käsityksemme siitä millaisia näkemisen ja katsomisen, mutta toisaalta myös muistamisen kokemukset ovat. Råstin tavoitteena on saada katsoja pohtimaan omaa käsitystään havainnosta ja muistoista, sekä pohtimaan tarkemmin kuvien ja historian merkitystä. Teoksissa jokin ikäänkuin liikahtaa pois paikoiltaan ja saa meidät katsomaan uudelleen.

Tapahtuma-ajat: 

Ajalla 25.7.–18.8.

  • ti klo 11–18
  • ke klo 11–18
  • to klo 11–18
  • pe klo 11–18
  • la klo 11–18
  • su klo 11–18

Tapahtumapaikka: 

Galleria Ratamo

Sijaintikunta: 

Jyväskylä

Käyntiosoite: 

Veturitallinkatu 6

Postinumero: 

40100

Postitoimipaikka: 

Jyväskylä

Puhelinnumero: 

014-266 4389

Sähköposti: 

ratamo@jkl.fi

WWW-osoite: 

Tapahtuman lisätiedot: