Tapahtuma ei ole enää voimassa.

Feel the Thunder: Spekulaativisia muotoiluja jääkiekosta työnä

Jyväskylä | Seminaarimäki, Liikunta-rakennus

Näyttelyn suunnittelu ja toteutus: Sari Pietikäinen (Jyväskylän yliopisto), Luke Cantarella (Pace University, USA), Christine Hegel (Western Connecticut State University, USA), valokuvat Pekka Rötkönen

Feel the Thunder -näyttelyssä on esillä kuvitteellisen jääkiekkojoukkueen Ukkosen keräily- ja muistoesineitä. Esineet, kuten pinssit, pelipaidat ja pelaajakortit, on muotoiltu etnografisen Jääkiekko työnä -tutkimuksen pohjalta. Tutut esineet leikittelevät keräily- ja muistoesineiden muodoilla spekuloiden vaihtoehtoisilla menneisyyden ja tulevaisuuden tapahtumilla. Pelaajien lisäksi esiin pääsevät myös muut kiekkoammattilaiset, kuten huoltajat, toimistyöntekijät ja terapeutit, valmentajat, johtajat ja managerit sekä fanit ja vapaaehtoiset. He kaikki tekevät töitä joukkueensa eteen joka päivä, koko kauden. Esineet on muotoiltu niin, että ne kutsuvat katsojaa pohtimaan jääkiekkoa työnä ja spekuloimaan mistä rakentuu voittava joukkue.

Näyttely on tulos monialaisesta muotoilun, diskurssintutkimuksen, antropologian ja jääkiekon ammattilaisten yhteistyöstä. Reilun vuoden kestäneen yhteistyön aikana kehiteltiin multimodaalisia tapoja analysoida aineistoa sekä tuottaa ja jalkauttaa tutkimustietoa. Tutkijat Cantarella, Hegel ja Pietikäinen ovat kehittäneet ja muotoilleet näyttelyn jokaisen esineen kiteytyksenä yli kolme vuotta jatkuneen etnografisen Jääkiekko työnä -tutkimuksen tuloksista. Tutkimusprojektia ja näyttelyä on tehty yhteistyössä JYPin kanssa. Tutkimusta ovat tukeneet taloudellisesti Suomen Akatemian rahoittama Cold Rush -tutkimusprojekti, Jyväskylän yliopiston kieli- ja viestintätieteiden laitos, soveltavan kielentutkimuksen tutkimuskollegio ReCLaS sekä Jyväskylän yliopiston humanistis- yhteiskuntatieteellinen tiedekunta.

Näyttelyn avajaisia juhlitaan Jyväskylän yliopiston Liikunta-rakennuksen ala-aulassa 8.11.2018 klo 10-13. Ohjelmaan kuuluu puheenvuoroja, keskusteluja sekä kahvitarjoilu.

Tapahtuma-ajat: 

Ajalla 8.11.–22.11.

  • ma klo 8–16
  • ti klo 8–16
  • ke klo 8–16
  • to klo 8–16
  • pe klo 8–16

Tapahtumapaikka: 

Seminaarimäki, Liikunta-rakennus

Sijaintikunta: 

Jyväskylä

Käyntiosoite: 

Keskussairaalantie 4

Tapahtuman lisätiedot: