Tapahtuma ei ole enää voimassa.

Äidiltä Tyttärelle - Taidenäyttely

Jyväskylä | Jyväskylän pääkirjasto

Kahden taiteilijan yhteisnäyttely.
Äiti Ayten Köse on tehnyt maalauksia ja karikatyyrejä jo 50 vuoden ajan. Hänen töitään on ollut mukana n. 100 yksityis- ja ryhmänäyttelyssä eri puolilla maailmaa, esim. Turkissa.
Tytär Dicle maalaa ja piirtää harrastuksenaan, yliopiston tutkimustyönsä ohessa. Hän on asunut Suomessa yli 7 vuotta ja tänä vuonna hän väittelee tohtoriksi tietojärjestelmätieteen alalta. Taide muodostaa tärkeän osan hänen elämässään. Hän uskoo että havaintokyky jota tarvitaan piirtämisessä vahvistaa hänen tutkimustyötään. Näyttelyn työt on tehty eri tekniikoilla: mukana on akryylilla, vesivärillä, elintarvikevärillä, pastellilla, kynällä tehtyjä töitä sekä puupiirroksia.
Ayten Köse kertoo töistään: "Täyttyminen ja tyhjeneminen: Kaikkialla minne katson, näen värejä, viivoja. Tilanteet ja tapahtumat, joita todistan, jättävät jälkiä ja kerrostumia sieluuni. Näiden kerrostumien alkaessa painaa, siirrän niitä pinnoille värien ja viivojen avulla. Vähäksi aikaa rauhoitun, mutta uudet kerrostumat synnyttävät uutta kipua ja taas uusia töitä. Ajatukset kääntyvät visuaalisiksi ja saavat uuden ekspressionistisen ulottuvuuden. Elän tässä kiertokulussa ja näin todistan elämää."

Tapahtuma-ajat: 

  • 2.11.–21.11.

Tapahtumapaikka: 

Jyväskylän pääkirjasto

Sijaintikunta: 

Jyväskylä

Käyntiosoite: 

Vapaudenkatu 39 - 41

Postinumero: 

40100

Postitoimipaikka: 

Jyväskylä

Tapahtuman lisätiedot: