Tapahtuma ei ole enää voimassa.

Voitto Mäkelän muistokonsertti

Jyväskylä | Palokan Pelimannitalo, Saarijärventie 71

Keväällä 2017 poistui keskuudestamme hyvin merkittävä kansanmusiikkimies Voitto Mäkelä. Voitto syntyi Saarijärven Mahlulla 1930. Hänen isänsä, Akseli, oli opettaja ja niin tuli myös opettaja Voitostakin. Viimeiset vuosikymmenet voitto toimi opettajana Keski-Palokan koululla.

Voiton erityiset ansiot löytyvät hänen tekemästään valtavasta keskisuomalaisen kansanmusiikin keräys ja tallentamistyöstä. Mm. Pelimannitalon Kantelemuseossa ja Keski-Suomen maakuntamuseossa on 86:lle CD-levylle tallennettua perinteistä keskisuomalaista kansanmusiikkia. Ilman Voiton toimia ainakin osa olisi jäänyt tästä valtavasta materiaalista unhojen ”yöhön”.

Voitto julkaisi useita nuottikirjoja, joista ahkerassa käytössä on edelleen ”Pelimannisävelmiä II, soitteita Keski-Suomesta”. Eri kansanmusiikkijärjestöjen toiminnassa Voitto oli vuosikymmenien ajan. Monet Voiton esille nostamat pelimannit ovat saaneet mestaripeliannin arvon hänen kuuluessa mm. Kansanmusiikki-instituutin hallitukseen.

Muistokonsertissa esitämme juuri Voiton tallentamia ja opettamia kappaleita edesmenneen suuren keskisuomalaisen kansanmusiikkipersoonan muistolle. Esiintyjinä mm. Kvartti, Korpilahden pelimannit, Riitta Reijonen, Maria Ojanperä ja Erkki Vihinen, Tiia Pennanen, Eero Hautsalo ja Erkki Hiekkavirta.

Tilaisuudessa on väliaika, liput 15 e sis. kahvitarjoilun.
LISÄTIETOJA & VARAUKSET: puh. 044 2704250, myynti@palokanpelimannitalo.fi

Tapahtuma-ajat: 

  • ke 14.2. klo 18–20

Tapahtumapaikka: 

Palokan Pelimannitalo, Saarijärventie 71

Sijaintikunta: 

Jyväskylä

Tapahtuman lisätiedot: