Tapahtuma ei ole enää voimassa.

Live Is Life: Lasten Hautausmaa, The Gallows Dance /Musta Kynnys

Jyväskylä | Musta Kynnys

Lasten Hautausmaan neljäs levy ilmestyy tammikuussa, ensimmäinen single ja video ulkona nyt

Jo debyyttilevyllään monen kestosuosikiksi noussut Lasten Hautausmaa julkaisee järjestyksessään neljännen levynsä tammikuussa. Levyä valmisteltiin rauhassa kahdeksan kuukauden keikkatauon aikana. Tällä kertaa koko kuusihenkinen bändi osallistui sävellys- ja sovitustyöhön, mikä kuuluu yhtenäisempänä soittona, stemmoina ja isompana soundina.

Muutoksena aiempaan on myös se, että kyseessä on yhtyeen ensimmäinen todellinen studioalbumi. Lasten Hautausmaa odotti näet neljänteen pitkäsoittoon asti, mennäkseen oikeaan studioon nauhoittamaan täyspitkää levyä. Aiemmin äänitykset ovat hoituneet yhtyeen omassa treenikämppästudiossa. Nyt nauhoituspaikaksi valikoitui SF Sound Studio Joensuussa ja ajankohdaksi juhannus, mikä toi oman taikansa äänityksiin, kun paikan päällä kiertäneet ukkosmyrskyt koettelivat äänittäjän hermoja. Ottoja kellotettiin lopulta lähestyvien ukkosrintamamien mukaan.

Esimakua tulevalta levyltä julkaistaan 15.11.2019, jolloin Lasten Hautausmaa julkaisee ensimmäisen sinkun Sähköisku. Kappaleen taustalta löytyy liki omakohtainen fyysinen rajatilanomainen ajanjakso, joka ikuistui kappaleelle.

-”Kappale syntyi kuumeessa. Sairastin viikon ja valveillaoloajan rämpytin kitaraa minkä jaksoin. Biisi ei jättänyt rauhaan. Välillä nousin sängystä tekemään jonkun muistiinpanon. Sain tekstin ja biisin rungon valmiiksi ennen kuin ruumiinlämpö palasi normaaliksi, ehkä se kuuluu läpi”, kappaleen tekijä kitaristi-laulaja Tuomo Mannonen kertoo.

Laulaja Kristiina Vaaran oli omien sanojensa mukaan helppo samaistua Mannosen sairastuvalla säveltämään kappaleeseen.

-”Kun Tuomo sitten soitti biisin mulle ekaa kertaa, sain heti kiinni sen tarinasta, sille oli helppo antaa ääni”.

Svart Records julkaisee Lasten Hautausmaan levyn IV 24.1.2020. Yhtye nähdään keikoilla ympäri maan ja kiertue alkaa julkaisupäivänä Kuopion Henry´s Pubista ja päättyy 29.2. Kouvolan House of Rockiin. Levyn ensimmäisestä singlestä Sähköisku on juuri julkaistu Arto Tommiskan julkaisema video, joka on katseltavissa Svart Recordsin YouTube-kanavalla osoitteessa: https://youtu.be/brqLho2bPx

HE GALLOWS DANCE (Kouvola)

Murhafolkkia soittava kouvolalainen The Gallows Dance valmistelee tällä hetkellä ensimmäistä pitkäsoittoaan. Ahkerasti keikkaillut kvartetti on herättänyt huomiota energisillä keikoilla ja julkaisemallaan CD-EP:llä "The Gallows Dance". Luvassa murhaballadeja ja traditionaaleja. Ehkäpä myös otteita tulevalta levyltä?

Spotify - https://open.spotify.com/artist/4SVbsZzt2zUl1aOrzdvpbz
Youtube - https://www.youtube.com/watch?v=JtPWJOZEEjY

Tapahtuma-ajat: 

  • la 15.2.2020 klo 20.00–su 16.2.2020 klo 3.00

Tapahtumapaikka: 

Musta Kynnys

Sijaintikunta: 

Jyväskylä

Käyntiosoite: 

Hannikaisenkatu 16

Postinumero: 

40100

Postitoimipaikka: 

Jyväskylä

Puhelinnumero: 

040 145 4470

Sähköposti: 

mustakynnys@gmail.com

WWW-osoite: 

Tapahtuman lisätiedot:

Ikäraja: 

K-18

Lipunmyyjät: 

Järjestäjä: 

Jyväskylän Elävän Musiikin Yhdistys Jelmu Ry

WWW-osoite: