Tapahtuma ei ole enää voimassa.

Jyväskylä Sinfonia: Pyhäinpäivän konsertti

Jyväskylä | Taulumäen kirkko Lohikoskentie 2

Ville Matvejeff, kapellimestari
Olga Heikkilä, sopraano
Mika Kares, basso
Dmitri Šostakovitš: Sinfonia nro 14
Arvo Pärt: Silouan’s Song

Kuolema käy sisään ja ulos kapakassa. Kuolema on läsnä vartiossa ja vankilassa. Kuolema pitää meitä otteessaan nauraessammekin. Harva asia on niin tasa-arvoinen kuin kuolema, sillä se kohtaa kerran jokaisen.

Dmitri Šostakovitš eli kuoleman ympäröimänä, ensin maailmansotien ja stalinismin puristuksissa ja myöhemmin sairastellessaan. Sinfonia nro 14 syntyi vain kuukaudessa sairaalan vuoteella eikä saanut omana aikanaan osakseen ymmärrystä. Se on oikeastaan laajennettu laulusarja, joka maalaa kahden laulusolistin ja pienen kamariorkesterin karuilla keinoilla yksitoista kuvaa kuolemasta eri runoilijoiden tekstein. Se on viiltävä Mahlerin ja Musorgskin perinteen jatkaja, josta on kaikki ylimääräinen karsittu pois. Se on tosielämän venäläinen ruletti ja mafioso, jonka kohtikäyvyys ei jätä rauhaan.

Pyhäinpäivän alla tämä hyytävä monumentti muistuttaa meitä kaikkia kauniin elämän ja hyvän kuoleman merkityksestä. Konsertin päättävä Arvo Pärtin sisäistyneen riipaiseva rukous sekä karismaattiset solistit kääntävät makaaberin puhdistavaksi ja ahdistavan voimaannuttavaksi.

Tapahtuma-ajat: 

  • to 29.10. klo 18
  • to 29.10. klo 20

Tapahtumapaikka: 

Taulumäen kirkko Lohikoskentie 2

Sijaintikunta: 

Jyväskylä

Tapahtuman lisätiedot:

Lippujen hinnat: 

Lippu.fi: 29,50 / 27,50 / 11,50 € + toimitusmaksut alk. 1 €, Teatterin lippumyymälä: 27 / 25 / 10 €

Lipunmyyjät: 

Lippupiste

Puhelinnumero: 

0600900900

Osoite: 

Jyväskylän teatteritalon lippumyymälä

Puhelinnumero: 

0142660110

Järjestäjä: