Tapahtuma ei ole enää voimassa.

Aili Ikonen – Piirrä minut -levynjulkaisukiertue

Jyväskylä | Ravintoa Poppari

Suomen arvostetuimpiin laulajiin lukeutuva Aili Ikonen nousee syksyllä esiintymislavoille uuden levynsä tiimoilta. Albumi julkaistaan Savoy-teatterissa 14.10., ja tämän siivittämänä Ikonen kiertää edellisiltäkin levyiltään tutun yhtyeensä kanssa.

Uusi julkaisu Piirrä minut lupaa yhä tunteikkaampaa ja henkilökohtaisempaa puolta laulajan repertuaarissa: tarinoita ohikiitävistä hetkistä, unettomista öistä, kiihkeästä janosta ja veteen sekoitetuista väreistä. Iholle tulevat laulut pitävät kuulijansa intensiivisesti otteessaan ja lumoavat eteerisillä sävyillään ja nyansseillaan. Laulut kumpuavat elämän eri puolia kuvaavista havannoista ja tilannekuvista: pakahduttavasta hiljaisesta onnesta, kaipuusta nuoruuden huolettomuuteen, vapaapudotuksesta ja sielun huokoset täyttävästä rakkaudesta.

Korpilahdella kasvanut ja Helsingissä asuva Aili Ikonen (s. 1982) on laaja-alaisesti musiikin kentällä toimiva laulaja, joka on konsertoinut lukuisilla merkittävillä areenoilla niin ulkomailla kuin kotimaassakin. Monipuolista, upeaäänistä ja karismaattista Ikosta on kuultu mm. UMO Jazz Orchestran ja Norrbotten Big Bandin Ruotsin-kiertueella solistina. Ikosen ja hänen ikäpolvensa kärkimuusikoista muodostuvan kokoonpanon yhteistyö alkoi Ella Fitzgeraldin musiikkia versioivasta yhtyeestä. Ryhmittymä julkaisi vuonna 2013 Tribute to Ella -levyn, kun taas viime vuonna oli vuorossa Ikosen ensimmäinen sooloalbumi Laulan. Toiminta jatkuu nyt tuoreen levytyksen ja uuden ohjelmiston rikastamana.

Aili Ikonen - laulu
Janne Toivonen - trumpetti
William Suvanne - saksofonit ja huilu
Tuomas J. Turunen - piano
Mikko Pellinen - basso
Mikko Arlin - rummut

"Laulavana 'soittimillisena' improvisoijana Ikonen on Suomen ykkönen." -Keskisuomalainen/Pentti Ronkainen

"Siinä nousee myös parhaiten esiin se, mikä levyllä on lopulta kaikkein upeinta: Aili Ikosen laulu. Ääni taipuu vaikeimpiinkin kulkuihin, ja tulkinta on viileän varmaa." -HS

www.ailiikonen.fi

https://www.youtube.com/watch?v=Lub_W9G--Xg

Tapahtuma-ajat: 

  • pe 20.10. klo 21–23.30

Tapahtumapaikka: 

Ravintoa Poppari

Sijaintikunta: 

Jyväskylä

Käyntiosoite: 

Puistokatu 2-4

Postinumero: 

40520

Postitoimipaikka: 

Jkl

Puhelinnumero: 

014-621398

Sähköposti: 

poppari.pirjo@gmail.com

Tapahtuman lisätiedot: