Tapahtuma ei ole enää voimassa.

Taideaarteita maailmalta: Canaletto and the Art of Venice

Jyväskylä | Elokuvateatteri Fantasia

Lajityyppi: Taide, event cinema.
Kesto: 1 t 30 min.

Taideaarteita maailmalta: Canaletto ja Venetsian taide

Esitykset ma 21.5. klo 18.00 (Hki, Tre, Tku, Jkl, Kuopio, Oulu) sekä ke 23.5. klo 14.00 (Hki Maxim). Liput tulevat myyntiin ke 2.5. klo 14.

Etuoikeutettu tutustuminen Windsorin linnaan ja Buckinghamin palatsiin. Upea elokuvallinen matka Venetsiassa. Kiehtova tarina siitä kuinka Canaletton työt päätyivät kuninkaalliseen kokoelmaan.

Canaletto ja Venetsian taide on mukaansatempaava matka Venetsian kuuluisan taidemaalarin elämään ja taiteeseen. Kukaan muu taiteilija ei tavoita yhtä hyvin Venetsian olemusta ja viehätystä kuin Giovanni Antonio Canal, paremmin tunnettu nimellä Canaletto.

Elokuva perustuu The Queen’s Galleryn (Buckinghamin palatsi) näyttelyyn.

Maailman merkittävimpiin kuuluva taidekokoelma esittelee tarinan Canalettosta ja kaupungista, jonka hän on tehnyt miljoonille tunnetuksi taiteellaan. Elokuvan tekijöillä oli yksinoikeus Queen’s Galleryn suuresti odotettuun näyttelyyn. Elokuva avaa Lontoon Buckinghamin palatsin ja Windsorin linnan ovet ja vie elokuvateatteriyleisön läpi Canaletton taiteen kuolemattomiksi tekemien Venetsian aukioiden ja kanavien. Asiantuntijakommentointi ja Royal Collectionin kuraattorit kertovat kiehtovan tarinan siitä, kuinka Canaletton työt tulivat osaksi kuningattaren omaa taidegalleriaa.

Näytteillä olevat yli 200 maalausta, piirrosta ja vedosta tarjoavat ennennäkemättömän mahdollisuuden tutustua Canaletton ja hänen aikalaistensa taiteeseen ja kaupunkiin, jonka kuvaamisen mestari hänestä tuli. Elokuva tarjoaa myös mahdollisuuden astua sisään kahteen viralliseen kuninkaalliseen asuinpaikkaan, Buckinghamin palatsiin ja Windsorin linnaan sekä kuulla lisätietoja taiteilijasta ja Joseph Smithistä, joka teki Canaletton tunnetuksi Britanniassa.

Elokuvassa vieraillaan 1700-luvun paikoilla, jotka Canaletto teki tunnetuksi, Rialton sillasta Piazza San Marcolle ja Dogen palatsista Santi Giovanni e Paolo -kirkkoon. Kuninkaallisen taidekokoelman (Royal Collection Trust) kuraattorit ja Venetsian historiassa maailman johtaviin kuuluvat asiantuntijat opastavat.

Vaikka Canaletton työt vaikuttavatkin Venetsian todenmukaiselta kuvaamiselta, perustuu hänen taitonsa todellisuuden manipulointiin. Hän käänsi rakennuksia ympäri tai avasi näkymiä luodakseen täydellisen komposition. Hänen tauluistaan tuli hyvin kysyttyjä arvovieraiden parissa. Hänen leikkisä mielikuvituksensa aloitti uuden koulukunnan, jonka mestari hänestä tuli. ’Capriccio’ yhdisti todellista ja fantasia-arkkitehtuuria kuvitelluiksi näyiksi. Tässä suhteessa Canaletto on enemmän kuin topografinen taidemaalari. Hän on mestarillinen tarinankertoja.

Elokuvan on ohjannut David Bickerstaff ja käsikirjoittaneet David Bickerstaff ja Phil Grabsky.

Esitys on englanninkielinen; myös tekstitys englanniksi.

Tapahtuma-ajat: 

  • ma 21.5. klo 18

Tapahtumapaikka: 

Elokuvateatteri Fantasia

Sijaintikunta: 

Jyväskylä

Käyntiosoite: 

Kauppakatu 29-31

Postinumero: 

40100

Postitoimipaikka: 

Jyväskylä

Puhelinnumero: 

612 410

WWW-osoite: 

Tapahtuman lisätiedot:

Järjestäjä: