Tapahtuma ei ole enää voimassa.

Ilokiven elokuvat: Fight Club (KAVI -aluesarja)

Jyväskylä | Kampus Kino, Ilokivi

FIGHT CLUB
David Fincher | 1999 | Yhdysvallat
2h 20min | K16 | 35mm
Kieli: englanti / Tekstitys: suomi, ruotsi

Liput 5€
Ennakkoliput: kide.app
Ennakkolipunmyynti päättyy esityspäivänä klo 16.00.
Liput ovelta 30 min ennen näytöstä, vain käteismaksulla!

Huomioithan että salissa ei ole paikkanumerointia ja että salin paikat täytetään saapumisjärjestyksessä.

***

Ohjaaja David Fincherin visuaalinen tyylitaju oli selkeästi esillä jo hänen aiemmissa elokuvissaan Alien3 ja Seitsemän. Jari Rantalan sanoin ne olivat ”klaustrofobisen miljöön ja ahdistavia tarinanaineksia korostavan kuvakerronnan hienoja mestarinäytteitä”. Fight Club vahvistaa tätä kuvaa Fincherin visuaalisesta osaamisesta, vaikka aihepiiri on kokonaan toinen, nimittäin yhteiskuntasatiiri.

Edward Norton on toimistotyöntekijä Jack, joka selostaa elämänsä kulkua aiemmin. Uneton ja onneton mies käy terapiassa, kunnes tapaa Tyler Durdenin (Brad Pitt), jonka epämääräisissä ympyröissä on se hyvä puoli, että hän vapauttaa Jackin kulutusyhteiskunnan talutusnuorasta. Miehet kokevat vapautuvansa, kun he mätkivät toisiaan turpiin: syntyy idea perustaa Fight Club. Kuvioon liittyy samaten itsetuhoisia piirteitä omaava Marla (Helena Bonham Carter). Ja kuten arvata saattaa, kaikki ei menekään niin kuin on suunniteltu.

Näyttelijöille tapahtumarikas ja jopa hengästyttävä Fight Club antaa mahdollisuuden revitellä. minkä näyttelijät käyttävät maksimaalisesti hyväkseen. Joukkoon liittyy myös rocktähtenä tunnettu Meat Loaf, joka syöpälääkkeiden kasvattamien rintojen myötä tarvitsee omaa vapauttaan.

Tämän radikaalimmaksi meno Hollywoodissa kasvaa vain harvoin.
– Jari Sedergren 2018

***

Ilokiven elokuvateatteri tarjoaa monipuolisia elokuvaelämyksiä Ylioppilastalon alakerrassa osoitteessa Ilokivi, Keskussairaalantie 2. KAVI-aluesarjan esitykset joka toinen tiistai klo 18.00. KAVI-sarjan elokuvat esitetään 35mm filmikopioina.

Ilokiven elokuvasarjan tuottavat yhteistyössä Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunnan oma elokuvasarja Kampus Kino, Keski-Suomen elokuvakeskus ry sekä Kansallinen audiovisuaalinen instituutti.

Tapahtuma-ajat: 

  • ma 11.2. klo 18

Tapahtumapaikka: 

Kampus Kino, Ilokivi

Sijaintikunta: 

Jyväskylä

Käyntiosoite: 

Keskussairaalantie 2

Postinumero: 

40600

Postitoimipaikka: 

Jyväskylä

Tapahtuman lisätiedot:

Ikäraja: 

K-16

Yhteystiedot: 

Lippujen hinnat: 

5€

Järjestäjä: