Tapahtuma ei ole enää voimassa.

Haihatus 2019 - Kohtauksia

Joutsa | Taidelaitos Haihatus

Liput 12€/10€/3€ (lipulla pääsy näyttelyyn koko kesän). opastetut tai kolme suosikkiani -kierrokset torstaisin ja lauantaisin klo 14. Haihatus on tänä kesänä pullollaan Kohtauksia. Kesäinen Joutsa ja Haihatuksen rento henki luovat puitteet näyttelylle, joka on hyvin uskollinen aiemmalle Haihatuksen linjalle: kunnianhimoiselle ja yhteiskunnallisesti kantaaottavalle taiteelle, sekä elämänmakuisille oivalluksille.

29.6.2019 avattavan kesänäyttelyn on koonnut kuraattoriryhmä, johon kuuluvat kuvataiteilijat Pauliina Turakka Purhonen, Kalle Turakka Purhonen, Tiia Matikainen ja Pasi Mälkiä. "Näyttelyn teemana oleva kohtaus voi olla esimerkiksi äkillinen taudinpuuska, riita, metakka tai selkkaus, näytelmän tai elokuvan jakso, tai vaikka tapaaminen", Pasi Mälkiä kertoo.

Rehellisen henkilökohtaisesta oivaltavaan yhteiskunnallisuuteen

Haihatuksen galleriatiloihin, tunnelmalliselle avovintille ja puutarhaan levittäytyvässä näyttelyssä on esillä taidetta yhteensä 20 taiteilijalta. Haihatus 20 -näyttelyn taiteilijat ovat: Timo Aho, Raimo Auvinen, Veli Granö, Heikki "Morgan" Hämäläinen, Marika Kaarna, Marikka Kiirikoff, Mauri Korhonen, Virpi Lehto, Tiia Matikainen, Merja Metsänen, Pasi Mälkiä, Benjamin Phillips Nozdrachev, Simo Saarikoski, Pekka Suomäki, Minnamari Toukola, Kalle Turakka Purhonen, Pauliina Turakka Purhonen, Rosaliina Paavilainen, Emmi Valve ja Vesa Väänänen.

Taiteilijoista helsinkiläinen Rosaliina Paavilainen (s. 1993) esimerkiksi pohtii raadollisessa If you do this I will call you by your first name instead of mom -videoteoksessaan maagista äidinrakkautta, addiktion voimaa ja monimutkaisiin ihmissuhteisiin liittyviä harmaan sävyjä. Videoteos rakentuu äidin ja tyttären viikonlopun mittaisesta kohtaamisesta ja sen aikana käydyistä keskusteluista.

Synkemmissä sävyissä uidaan myös sarjakuvataiteilija Emmi Valveen (s. 1984) rehellisessä, psykoosista selviämisestä kertovassa Armo-teoksessa sekä Haihatuksen perustaja Raimo Auvisen (s. 1952) Haihatuksen puutarhaan rakentamassa mielen lasitalossa.

Kuvataiteilija Simo Saarikosken (s. 1980) videoinstallaatio Abandoned Land II kääntää katseet yksilöstä yhteiskuntaan: runollinen videoteos kertoo kadonneesta Suomesta ja sen tulevaisuudesta. Täysin toisenlaisiin tunnelmiin johdattavat esimerkiksi Kalle Turakka Purhosen (s. 1974) einespizzoista koottu perhonen sekä Marika Kaarnan (s. 1966) värikkään sadunomainen, Grimmin veljesten Makea puuro -tarinasta innoituksensa saava Burnout-teos.

Laajassa ja monipuolisessa näyttelyssä ovat mukana lähes kaikki kuvataiteen keinot ja materiaalit öljyvärimaalauksista videoinstallaatioihin, ympäristötaiteesta kuvanveistoon.

Haihatuksen mottona on alusta asti ollut Rajaton luovuus on jokaisen oikeus. Juhlavuonna tähän panostetaan aivan erityisesti. Luvassa on aiempien
vuosien tapaan monenlaisia tapahtumia, mutta myös erilaisia opastettuja kierroksia. Tervetuloa viettämään ihana ja mieltä virkistävä kesäpäivä Joutsaan!

Tapahtuma-ajat: 

  • ti 30.7. klo 11–18
  • ke 31.7. klo 11–18
  • to 1.8. klo 11–18
  • pe 2.8. klo 11–18
  • la 3.8. klo 11–18
  • su 4.8. klo 11–18

Tapahtumapaikka: 

Taidelaitos Haihatus

Sijaintikunta: 

Joutsa

Käyntiosoite: 

Jousitie 68-70

Postitoimipaikka: 

Joutsa

Tapahtuman lisätiedot: