Tapahtuma ei ole enää voimassa.

Äänekosken Teatterin Varjolapset - Veden paino

Äänekoski | Painotalo, Mikkosali

Varjolapset ovat itse käsikirjoittaneet näytelmän joka käsittelee nuorten kokemia paineita. Ohjaus Pilvi Honka. Esitystä ei suositella alle 12-vuotiaille.

Kaikki tapahtuu yhden merkittävän päivän aikana – nimittäin kesäkuun ensimmäisen lauantain. Peruskoulun päättyminen on suuri murroskohta, jolloin tunteet pyrkivät esiin ja ilmoille pääsee tukahdutettuja ajatuksia sekä menneestä että tulevasta.

Lavalla nähdään kaksikymmentä nuorta ja kaksikymmentä pääroolia. Jokaisen hahmon tarina on erilainen ja arvokas kerrottavaksi. Toinen joutuu kamppailemaan vanhempien luomien paineiden keskellä, joku toinen taas ulkopuolisuuden tunteensa kanssa. Eikä sekään ole helppoa kun ihastuksen eteen saapuu juhlapäivänä Hirmeli-mummo nolaamaan mauttomilla jutuillaan.

Ryhmä on heittäytynyt vaativaan teatterintekemisen tapaan. Esitys on rakentunut omakohtaiseksi ja merkitykselliseksi tekijöilleen. Kaikki ovat saaneet vaikuttaa lopputulokseen omalla tavallaan. Talven aikana harjoituksissa on päässyt puhdistava itku useamman kerran ja villi nauru vielä useammin.

Veden paino on sukua Varjolasten aiemmille ryhmälähtöisille esityksille Valon väri ja L-ego, mutta se on koko nuorisoteatterin historian realistisin tyyliltään. Ryhmä toivoo, että vanhemmat rohkaisisivat nuoriaan tulemaan katsomaan esitystä.

Liput 8 e/10 e

Lisätietoa:
Pilvi Honka 044 3646546

Tapahtuma-ajat: 

  • to 10.5. klo 18

Tapahtumapaikka: 

Painotalo, Mikkosali

Sijaintikunta: 

Äänekoski

Käyntiosoite: 

Kalevankatu 2

Postinumero: 

44100

Postitoimipaikka: 

Äänekoski

Tapahtuman lisätiedot: