Tapahtuma ei ole enää voimassa.

Taiteen lukupiiri

Äänekoski | Äänekosken taidemuseo

Lukupiirissä luetaan ääneen Pirkko Soinisen uutuuskirjaa Ellen (WSOY, 2018).

Taidemuseolla jatketaan keväällä 2017 aloitettua taiteen lukupiiriä, jossa kuunnellaan mielenkiintoisia kuvataiteeseen liittyviä kaunokirjallisia teoksia ääneen luettuna, ja jossa keskustellaan kuullusta tarpeen mukaan. Lukeminen etenee n. 30 sivua/lukukerta. Lukupiiriin on vapaa pääsy eikä siihen ole ennakkoilmoittautumista.

"Firenze on Ellen Thesleffille enemmän kuin pelkkä kaupunki. Se on ystävä ja rakastettu 45 vuoden ajan.
Ellen on romaani, joka koostuu fiktiivisistä päiväkirjamerkinnöistä. Ne ovat kuin siveltimenvetoja, jotka piirtävät särmikkään muotokuvan rohkeasta, itsenäisestä naisesta ja ajan taidepiireistä. Firenzessä Ellen lumoutuu vanhojen mestareiden töistä ja maalaa aamusta iltaan. Perheenjäsenet ja taiteilijaystävät vierailevat kaupungissa tiheään ja kiihkeä suhde englantilaiseen teatteritaiteilijaan Gordon Craigiin järisyttää tunteita. Silti mikään ei voi horjuttaa tärkeintä - intohimoa maalaamiseen."

Pirkko Soininen (s.1969) on turkulainen toimittaja ja kirjailija, joka voitti Runo-Kaarinan esikoisteoksellaan Murretut päivät (2013). Sittemmin hän on julkaissut mm. romaanin Nainen parvekkeella (2016) yhdessä Eppu Nuotion kanssa.

Järjestäjä: Äänekosken taidemuseo, Kuhnamontie 1, 44100 Äänekoski

Tapahtuma-ajat: 

  • to 22.3. klo 16–17
  • to 29.3. klo 16–17
  • to 5.4. klo 16–17

Tapahtumapaikka: 

Äänekosken taidemuseo

Sijaintikunta: 

Äänekoski

Käyntiosoite: 

Kuhnamontie 1

Postinumero: 

44100

Postitoimipaikka: 

Äänekoski

Tapahtuman lisätiedot: